No so happy birthday.

0
20

Happy birthday to me! Afgelopen dinsdag ben ik 26 jaar geworden. Feest zou je denken… Nee. Geen feest, want het leven kan soms raar lopen. Heel raar.

De week voor mijn verjaardag werd duidelijk dat het niet goed ging met mijn opa. Daarom heb ik besloten om mijn geplande verjaardagsfeest uit te stellen. Mede daarom had ik geen verjaardagsgevoel. De hele familie was druk in de weer. Dus mijn verjaardagsfeest zou in een andere periode meer op zijn plek zijn. De situatie met mijn opa verslechterde, en een groot deel van de familie kwam al langs om afscheid te nemen, en niet veel later zakte opa weg in een coma.

Ondertussen zijn hubby en ik bezig met het verkopen van ons kasteeltje. Omdat het huis te koop staat komen er (gelukkig) kijkers. Tijdens de bezichtigingen zijn wij zelf niet in het huis. We laten de makelaar alle professionele gesprekken en rondleidingen doen. Daar is hij tenslotte goed in.
De rest van de tijd zijn wij bezig met het huis schoon en opgeruimd houden.

Op mijn verjaardag zelf werd ik om 6 uur (ja, 06:00) gewekt door hubby met ontbijt op bed en een kopje thee. Super fijn! Ook had hij waxinelichtjes aangestoken en op een bord gezet. Zodat ik toch kaarsjes kon uitblazen, zonder taart in huis. Daarna lekker verder slapen, want 6 uur is niet mijn tijd. Ik ben absoluut geen ochtendmens.
Ik kon na verloop van tijd steeds meer genieten van het feit dat ik jarig was. Ik kreeg meer en meer een verjaardagsgevoel naarmate de lieve whatsappjes en facebookberichtjes binnen kwamen.
In de middag kwamen mijn ouders binnenstappen. Beiden ontzettend vermoeid van het waken bij mijn opa en vele gesprekken met de familie over de situatie. Twee minuten later stapte hubby het huis in en kon ik een beetje genieten van het gezelschap. Ik heb ook een top cadeautje gekregen; een boek over bloggen!

Net toen hubby eten ging halen kreeg mijn moeder een telefoontje. Opa is overleden.

Die avond ben ik met hubby naar opa’s huis gegaan. Daar was opnieuw een groot deel van mijn familie te vinden. De mix van gecondoleerd en gefeliciteerd was heel gek.
Ik ben erg verdrietig, en mis hem ontzettend. Natuurlijk is het naar dat het moest gebeuren op mijn verjaardag. Maar iedere dag zou vervelend zijn geweest, het is goed zo. Hij heeft geen pijn gehad en wat mij betreft heeft hij de mooiste dag van het jaar uitgekozen om te gaan.

Dag lieve opa.
Dag lieve opa.

Lieve opa, rust in vrede. Ik ga je missen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here