Wintersport in Oostenrijk

2
21

Gisteravond om kwart voor 12 wakker worden… Dat kostte me best wat moeite. Maar het was dan voor een goed doel. Vertrekken voor de wintersportvakantie in Oostenrijk. Hubby, mijn cleanparents en ik. Om kwart over 12 zijn we vertrokken en kort daarna vertrok ik naar dromenland. De relaxte vakantie had niet beter kunnen beginnen…

Tot ik (ergens in de buurt van Arnhem) wakker werd en keek naar de jas van mijn schoonmoeder. “Zeg hubby, heb jij toevallig mijn ski jas in de auto gelegd?”

WIE VERGEET ER NOU ZIJN JAS OP WEG NAAR DE SNEEUW?!

Woeps. ADD ole ole.
Ik heb aan alle kleine dingetjes gedacht: snoertjes om mijn koptelefoon te kunnen opladen, een gezichtsmaskertje voor na de sauna, pennen om te kunnen schrijven in de auto als ik niet zou kunnen slapen etc.
Maar aangezien een warme (en waterdichte) jas toch wel redelijk essentieel is, verdwijnt dat spontaan uit mijn vergiethoofd op het moment suprême.

Na een rit van 9,5 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming: de Achensee in Oostenrijk. Daar kwamen we ook, niet geheel toevallig, de rest van de family tegen.
Het hotel waar we zitten is echt top! De hubby-familie komt hier al eeuwen. Niet alleen vanwege de goede locatie en het lekkere eten, maar vandaag bleek ook wel de goede service. In eerste instantie werd ons verteld dat we 2 uurtjes moesten wachten op de kamers, maar dat we ook onze spullen tijdelijk in een andere kamer konden zetten om daarna te gaan skiën. Er werd ook gelijk een extra tafel gedekt zodat we konden ontbijten als we daar behoefte aan hadden. 5 minuten later waren de kamers al klaar voor ons en mochten we gelijk onze intrek nemen. Ontzettend fijn na zo’n lange zit in de auto, Oostenrijkse gastvrijheid.

Toen was er natuurlijk nog het probleem van de incomplete ski-uitrusting. Dus na het kopen van de skipassen zijn hubby en ik gelijk de dichtstbijzijnde winkel ingedoken (300 meter van de piste). Alsof het zo moest zijn liep ik met goede hulp van het personeel tegen een te gekke jas aan die ook nog eens 50% was afgeprijsd. Mijn lucky day!

Ik was een beetje zenuwachtig om weer te gaan skiën. Ik ski pas 3 jaar, in tegenstelling tot de hubby-family die al skieden in 1573. Afgelopen jaar was echt super, aan het einde van de week kon ik zonder benen te breken van de rode piste af.
Vandaag heb ik ook een rode piste (met mini stukje zwart) gedaan. Het ging echt super! Toen een stukje blauwe piste om de berg af te komen en … Baf, sneeuw happen. Aan het einde van de dag toch een beetje gebrek aan focus.

Nieuwe jas, skiën, genieten van de zon en Obstler! Jeej voor dag 1 in Oostenrijk.
Nieuwe jas, skiën, genieten van de zon en Obstler! Jeej voor dag 1 in Oostenrijk.

Morgen weer een dagje buitenspelen met m’n nieuwe jas!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here