Bijzondere Keukenhofmomenten

0
29
Een aantal bijzondere Keukenhofmomenten die ik dit seizoen heb mogen meemaken. Het voelt ook echt als ‘mogen meemaken’. Want wat er tijdens een werkdag kan gebeuren zal je nergens anders tegenkomen.
Er was een Tibetaanse monnik, ofwel Bhikkhu. Ja, ik heb mijn huiswerk gedaan (Google). Hij sprak gebrekkig Engels, maar was vastberaden een gesprek aan te knopen. We hadden een leuk gesprek over de lente, nieuw leven en de prachtige bloemen. Na afloop vroeg hij mij (wijzend naar een bloem): “Which kind of tulip is this?” “That’s a hyacinth.”
Toen ik een jongen zag van een jaar of zeven wilde ik hem even opvrolijken. Hij had een kleine neus, bolle wangen en smalle ogen. Hij had zijn mond open en keek een beetje naar de grond. Ik denk dat hij iemand is met het Down syndroom. Omdat ik ook niet zeker wist welke taal hij zou spreken besloot ik het op een andere manier aan te pakken. Ik hurkte een beetje zodat ik op zijn hoogte was en wenkte hem. Nadat hij aarzelde wenkte ik weer. Zijn moeder gaf hem een duwtje in zijn rug. Hij stapte naar voren met een afwachtende houding. Ik draaide om naar een pot met hyacinten, rook eraan en stak toen mijn duim omhoog. Hij liep nog een paar stappen naar me toe. Ik hoorde zijn moeder in het Duits zeggen: “Ruik maar.”
De jongen boog zich voorover een snoof met zoveel kracht dat de bloemblaadjes trilden. Toen sperde hij zijn ogen open en er kwam een brede glimlach op zijn gezicht. Huppelend ging hij er vandoor om het aan zijn moeder te vertellen.
Het klassieke Keukenhof-voorbeeld is toch wel; twee toeristen die elkaars taal niet spreken, maar met handen en voeten aan elkaar duidelijk maken: “Als jij een foto van mij maakt, maak ik een foto van jou.” Beiden gaan naar huis met een ervaring en een mooie herinnering.
Keukenhofmomenten
Wat me zo boeit aan dit soort kleine Keukenhofmomenten is dat je zo gemakkelijk in contact kan komen met mensen vanuit allerlei windstreken en van alle leeftijden. Het maakt niet uit welke taal je spreekt, want als je een beetje moeite doet leer je om elkaar te begrijpen. En dat laatste is ook buiten Keukenhof handig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here