Zussen en waarom ik zo trots ben op de mijne

1
257

Ahoi maatjes! Voor degene die het nog niet wist, ik heb een kleiner zusje. En met kleiner zusje bedoel ik, jonger zusje. Inmiddels is zij de grote zus, omdat ze langer is dan ik. En dat is niet de enige reden waarom ik tegen haar op kijk. Bij deze een blog over waarom het zo leuk is om een zus te zijn en/of er een te hebben!

Je kunt altijd advies vragen aan je zus. Het fijne is ook, als grote zus hoef je niet altijd advies te geven, je jongere zusje kan jou ook echt wel wat bij brengen.
Je kunt elkaars kleding lenen. Je kledingkast is ineens 2x zo groot geworden, of de jouwe de helft zo klein. Het is maar hoe je het bekijkt. Mijn ervaring is dat je met behulp van de kleding van je zus er heel gaaf uit kan zien voor een feestje. Maar de keerzijde is ook dat mijn zusje wel eens een broek kwam lenen, ik me wilde aankleden en zelf geen broeken meer in mijn kast had.
Je zus is altijd eerlijk tegen je. Dat kan af en toe pijnlijk hard zijn, maar wel nodig en ook handig! Staat die kledingcombo echt wel goed? Wat zal ik zeggen tegen die ene jongen als hij me op date vraagt? Wat zal ik zeggen als hij me niet op date vraagt?
En je hebt altijd hulp. In een ruzie met je ouders hoef je niet alleen te staan. Als er een kamer (of heel huis) verbouwd moet worden, heb je zo een Bob de Bouwer erbij. Gaat er iets niet zo, dan gaat het wel zus (get it?).

I ❤️ Zus
I ❤️ Zus

Mijn zus is al jaren mijn grote voorbeeld. Ze werkt kei hard voor wat ze wil bereiken, en het lukt haar nog ook. Gisteren mocht ik voor de 3e keer aanwezig zijn bij een diploma uitreiking van Vera. Nog steeds sta ik als een malloot te lachen als zij haar diploma ondertekent. Want wat zij doet, is een goede motivatie voor mij. Werken voor wat je wilt bereiken, doorzetten als het tegen zit, uitgaan van je kracht, maak grapjes en geniet van alles wat je doet. En al klinkt dat allemaal cliché, het is goed om je dat nog af en toe te herinneren.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here