Bijna herfst…

4
24

Daar stond ik dan, blij te trappelen in een bergje verkleurde bladeren. Dat knispert zo lekker! Gelijk op Instagram gezet… Of ik alsjeblieft even wilde ophouden was de reactie.

Oké, duidelijk. Nog niet iedereen is klaar met de zomer. Dat begrijp ik ook wel, de warme temperaturen, bbq’s, vakantie voor velen en vaak een zonnetje. Daar kan ik ook heus wel van genieten.
Maar oh, wat heb ik een zin in de herfst! Hoewel ik ook zeker ga klagen als ik potverdriedubbeltjes weer doorweekt op mijn werk aan kom door een frisse herfstbui. Als ik überhaupt op mijn werk aankom. Want treinen schijnen bang te zijn voor al die herfstbladeren op het spoor, dan is er ineens veel vertraging.

Herfst
Credit voor de foto’s gaat naar Google. Tevens de credit voor het voeden van mijn herfst-obsessie.

De herfst heeft ook zoveel leuks!

De mooie oranje, rood en bruine tinten aan de bomen. De lekkere dikke truien waar je jezelf helemaal in kan verstoppen. Lekker stampen door de plassen na een regenbui. Alles in de winkels ineens Pumpkin-Spice-alles, maar dan ook ALLES. Lekker de open haard aan of de verwarming hoog. Liters warme chocomelk drinken, met slagroom uiteraard… Een kleine herfststorm die mijn drukke hoofd weer helemaal kan leeg waaien. Dierendag, lekker kroelen met je kat/hond/goudvis/Tyler/konijn. Halloween en dan lekker zelf alle snoepjes die je koopt op eten. Of gewoon verkleed van deur tot deur gaan: “Ja, ik haal op voor mijn zusje, die kon niet want die is ziek, dus geef maar extra veel”.
’s Avonds lekker bank hangen in je onesie, want dat is nog fijner als het eerder donker is in de avond. Naar het bos en paddestoelen spotten (die ook echt) als paddestoelen uit de grond schieten. Kastanjes verzamelen (en beukennootjes) die je later kunt poffen, waarna je gelijk je mond verbrandt bij het eten. Uiltjes knutselen van dennenappels, of spinnen in hun web als je nog wat kastanjes over hebt.

En als ik in de zeikregen op mijn fiets stap, vanuit de poort 6 spinnenfamilies meeneem in mijn ontplofte haar, om er op het station achter te komen dat er nauwelijks treinen rijden en er vertraging is… Help me hier dan alsjeblieft aan herinneren!

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here