Zuid-Afrika deel 2 – Entabeni, Tsitsikamma en Buffelsdrift

0
30

De eerste paar dagen van onze reis in Zuid-Afrika hebben we doorgebracht in Madikwe. Op het moment dat we het wildpark inreden kregen we instructies hoe we moesten rijden. Dat ging niet helemaal lekker, en we raakten verdwaald. Het was ook nog eens het einde van de dag, dus het begon te schemeren. Ik, met mijn beperkte dierenkennis, had ergens in mijn hoofd een leuk feitje rondzweven: “In de schemering zijn de meeste roofdieren ook actief”.

Niet echt het juiste moment om te verdwalen in het territorium van leeuwen, cheeta’s, luipaarden, maar ook olifanten, buffels en neushoorns.

Maar hey, is het daar ooit echt het moment voor?
Gelukkig vonden we na een paar uur… Nouja, werden we gevonden… Een Ranger die voor ons uitreed naar de veilige gebieden waar ook onze verblijfplaats zou zijn.
Tijdens een van de Safari’s sloeg ik mijn zonnebril van mijn hoofd, die buiten de Jeep landde vlak naast een giraffe. Met toestemming van Benson, onze Ranger, stapte ik de Jeep uit. Ik voelde me echt ieniemienie naast de giraffe. Maar toen ik bukte om mijn zonnebril op te pakken reed Benson weg. Ik maakte een mega sprong en sleurde mezelf snel de Jeep in. Daar had inmiddels iedereen de slappe lach om mijn verschrikte gezicht. Wel kreeg ik nog complimenten over mijn snelle reactie. (Ja echt! Ik… snel! Het kan dus! Als ik het idee heb dat een leeuw me ieder moment kan meesleuren…)
Wat we verder allemaal hebben gezien kun je lezen en bekijken in mijn eerste verslag van onze vakantie.

Naar Entabeni en Tsitsikamma en daarna Buffelsdrift.
Naar Entabeni en Tsitsikamma en daarna Buffelsdrift.

Na onze veel te lange reis van Madikwe naar Entabeni hebben we daar ook weer fantastische dieren gezien. Zelfs een zwarte neushoorn!
Tijdens het ontbijten gebeurde het wel eens dat er een aapje naar binnen slingerde en het buffet plunderde. Onze Ranger daar vertelde dat ze soms ook inbreken in de huisjes, en zelfs de make-up tasjes van de dames openen om dan alle make-up te proberen.

Via een korte vlucht van Johannesburg naar Port Elisabeth en nog een autoritje kwamen we uiteindelijk bij Tsitsikamma. Hier hebben we lekker rond geklauterd in een prachtig natuurgebied. Er waren een aantal hangbruggen die in de kloof hingen boven de zee. Een middag vol  frisse, zoutige zeewind en tjilpende vogels. Een avond vol knetterend houtvuur, heerlijk eten, gelach en een sterrenhemel.

Hierna kwamen we in een hele andere wereld terecht. Van maximaal 20 graden in Tsitsikamma naar 42 graden in de schaduw. We gingen naar Buffelsdrift. Waar we in de woestijnachtige omgeving in een tent hebben geslapen bij een nijlpaarden-meer. De tent was echt superluxe luxe! Bekijk het zelf in de vlog:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here