Blogmas 2016 dag 13 – Kerstfilms

2
16

Het lijkt wel steeds langer donker te zijn. Daarom is het extra lekker om na werk op de bank te ploffen met een emmer thee en een filmpje! Maar er is zoveel keus! Wat zijn nou de leukste kerstfilms? (Volgens mij dan…)

Btw, het eerste kerstkaartje is binnen! Thanks sis en Gabartje!
dag-13-kerstkaart

Kerstfilms
Dr. Seuss’ How The Grinch Stole The Super Long Title Movie

Geen kerst zonder deze klassieker: Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas! Alhoewel ik denk dat niemand die film zo noemt. Gewoon The Grinch en iedereen weet dat je die groene, niet zo knuffelige, chagrijnige weirdo bedoelt die eh, nouja, kerst heeft gestolen. Echt een film die niet mag ontbreken in je december filmmaand.

Home Alone

Home Alone! Deze film is net zo oud als ik. Misschien is het daarom wel extra nostalgie. Terug naar de koude avonden (dat het nog echt sneeuwde in de winter) en dan met net gewassen haren in mijn pyjama op de bank met zusje en papa en mama. Iedereen een kopje thee en een kerstkransje uit de boom. De film over de jongen die met kerst zijn familie weg wenst en wanneer die wens nog uitkomt er achter komt dat 2 mannen willen inbreken in zijn huis. Daar kan je maar 1 ding op zeggen: Merry Christmas you filthy animal!

The Polar Express

The Polar Express is na de Zweinstein Express mijn favoriete trein (sorry NS). Ik krijg zoveel inspiratie uit deze film, want om ergens te komen hoef je er alleen maar in te geloven. Hoe gaaf zou het zijn om met de trein naar de Noordpool te gaan en dan de kerstman te ontmoeten? Plus een shitload aan warme fusie feelings in dit verhaal. Pak die bak popcorn en stap in de trein!

Love Actually

Sinds ik weet niet hoe lang heb ik een crush op Colin Firth. Dat is voor mij de voornaamste reden om deze film te kijken. Nee grapje. Alleen maar een beetje. In Love Actually zorgen de vele verhaallijnen er voor dat je je weer herinnert wat liefde is en wat liefde kan doen. Daar word ik echt helemaal happy van.

Hierbij dus mijn favoriete kerstfilms! En hieronder mijn adventcadeautjes van vandaag!

Kerstfilms

 

2 REACTIES

  1. Leuke selectie!
    Eén van mijn favoriete kerstfilms is Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.
    Soort van Halloween en kerst fusion in een stop-motion animatie musical. Kerstsfeer op een heel originele manier en te zien op Netflix. All good. Ik ga van de week weer kijken haha.

    • Die heb ik ook wel eens gezien, een stukje dan en heel lang geleden. Ik vond Jack Skellington er te eng uit zien, dus heb ik nooit verder gekeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here