Alle loempia’s en Tai Chi aan dek in de Hạ Longbaai – Vietnam

0
40

Toen we aankwamen met de taxi konden we gelijk de koffers inchecken en aan boord. Daarna gingen we met zijn allen de haven uit. En dan bedoel ik ook echt, met zijn allen! Alle boten, tegelijk, dezelfde kant op. Net zoals de ochtendspits in Nederland. Grote cruiseschepen, kleine vissersbootjes en alles er tussen in. De ochtend begon een beetje grijs, maar al snel kon de zon het winnen.

Na een dagtripje naar de grot met een kleinere boot zijn we in de middag naar een strandje geweest waarbij ook een beklimming gedaan kon worden om de zonsondergang te zien. Via de grotten (waar je moest bukken om doorheen te kunnen varen) kwamen we in een kleinere baai waar een familie apen te zien was. Toen we beter keken zagen we tegen de berg aan een grote pan met rijst staan… Zo’n verassing dat daar apen waren was het dus niet. Dat was jammer, maar de aapjes blijven natuurlijk leuk om te zien. Vooral de baby die zich vastklemde aan zijn moeder.

Nadat de zon achter de bergen was verdwenen kregen we op dek een kookles: loempia’s vouwen! Dat was niet al te moeilijk… Alhoewel, moeilijker dan het lijkt. Gelukkig kregen we er na een tijdje handigheid in.

Hierna kregen we een fantastische maaltijd opgediend. Pompoensoep vooraf, daarna grote gamba’s. Daarna het Spongebobhuis met mosselen, heerlijke tipan en een klein gebakje met vers fruit.

Toen weer vroeg mijn warme bedje uit om 05:30. Gelukkig was ik niet de enige, zelfs hubby ging mee. Niet om mee te doen, maar meer voor moral support. Tijdens de zonsopgang op blote voetjes nog een Tai Chi les om deze fantastische ervaring af te sluiten. Daarna meerden we weer aan en stapten we de auto in naar het volgende avontuur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here