Zuid-Afrika deel 1 – Soweto en Madikwe.

3
493

De eerste paar dagen in Zuid-Afrika waren echt een cultuurshock. We zijn na aankomst in Johannesburg gelijk op pad gegaan (gelukkig had ik in het vliegtuig een beetje kunnen slapen). Ik moet ook even uitleggen wie ‘we’ is. Ik heb deze reis mogen delen met Hubby, Hubby’s ouders en mijn schoonzus, schoonzwager en neefjes. Met z’n allen zijn we gelijk in een taxi gestapt en zijn we naar Soweto gereden.

Soweto is de grootste golfplatenhuisjes-wijk in Johannesburg, (SOuth WEstern TOwnship). Hier hebben we met de gids rond gelopen. Het is bizar om te zien hoe groot de verschillen zijn. Je rijdt door en stad met villa’s en ineens zie je huizen die hap-snap in elkaar gezet zijn. Golfplatenhuisjes van 2 bij 3, met een slaapkamer van 1 bij 1. Geen ramen en een gordijn als deur. Geen elektriciteit en geen stromend water. Het water haal je met de hele straat bij kraan. Op een gegeven moment keek de gids om de hoek van de straat en zei: “Turn around. Let’s go back now.” Oke, laten we gaan.

Niet dat ik me een moment onveilig heb gevoelt. In tegendeel. De mensen waren heel vriendelijk. Ook bij ons bezoek aan het huis van Nelson Mandela. Vol indrukwekkende verhalen over zijn leven en waar hij voor stond. Daar omheen waren heel veel mensen die ons graag wilden vertellen over de geschiedenis van hun land en stad.

Soweto en Entabeni
Soweto en Madikwe

Na ons bezoek aan Johannesburg zijn we naar een Wildpark gegaan; Madikwe. En wat we daar hebben gezien… Ongelooflijk! In eerste instantie was ik een beetje terughoudend om naar een wildpark te gaan. Maar, als je de wildernis in wilt duiken, dan is dit wel de ultieme manier om dieren te bekijken. Niet achter tralies in een dierentuin, maar in het wild waar ze horen. En beschermt tegen stropers, door rangers die ontzettend veel van dieren weten en ze met respect behandelen. Als je wilt zijn wat wij allemaal hebben mogen ervaren, check deze video van Madikwe:

3 REACTIES

 1. jemig Ellen wat hebben jullie een mazzel gehad, dat jezelfs die leeuwen hebt gezien. Wij waren in het Kruger park, maar geen 1!!
  veel plezier verder…prachtig land vind ik het!

  • Dankje voor je reactie! 🙂
   Het is zeker een fantastisch land!
   Deze video’s zijn al van een tijdje geleden. Maar door het editten wil ik gelijk terug naar Zuid-Afrika.

 2. […] Maar hey, is het daar ooit echt het moment voor? Gelukkig vonden we na een paar uur… Nouja, werden we gevonden… Een Ranger die voor ons uitreed naar de veilige gebieden waar ook onze verblijfplaats zou zijn. Tijdens een van de Safari’s sloeg ik mijn zonnebril van mijn hoofd, die buiten de Jeep landde vlak naast een giraffe. Met toestemming van Benson, onze Ranger, stapte ik de Jeep uit. Ik voelde me echt ieniemienie naast de giraffe. Maar toen ik bukte om mijn zonnebril op te pakken reed Benson weg. Ik maakte een mega sprong en sleurde mezelf snel de Jeep in. Daar had inmiddels iedereen de slappe lach om mijn verschrikte gezicht. Wel kreeg ik nog complimenten over mijn snelle reactie. (Ja echt! Ik… snel! Het kan dus! Als ik het idee heb dat een leeuw me ieder moment kan meesleuren…) Wat we verder allemaal hebben gezien kun je lezen en bekijken in mijn eerste verslag van onze vakantie. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here