Blogmas 2016 dag 6 – Kerstnagels + tips

0
824

De blog is vandaag iets later… Maar, dat kan ik uitleggen. Ik heb vandaag erg mijn best gedaan om nagel-kerst-kunst te creëren. Toen ik daar tevreden over was nog foto’s maken en toen wilde ik mijn blog gaan typen… Maar mijn nagellak was nog niet droog! Dus toen ik daarop aan het wachten was ben ik even mijn favoriete Vlogmas gekeken en toen was het ineens al na achten en aaaaahhhh dee dee olé olé.

Kerstnagels

 

Ik heb 5 verschillende designs bedacht zodat je gewoon zelf de leukste kunt uitkiezen. Je kunt 1 accent-nagel maken of gewoon al je nagels versieren. You do you! Dit is wat ik heb gebruikt:

Kerstnagels

Qua nagellak kun je gewoon gebruiken wat je in huis hebt. Je kunt een speciaal merk kiezen of gewoon je Hema-lakje. Ik heb er voor gekozen om ook mijn hobby-hoekje leeg te trekken. Acrylverf is namelijk super fijn om mee te werken voor speciale designs. Het droogt snel, en is gemakkelijk met een tandenstoker van je nagel af te schrapen als je een foutje maakt. Als je dit doet met nagellakremover neem je ook de onderlaag mee. Dus dat is tip 1. Een van mijn favoriete hulpmiddeltjes is een corrector pen. Heel erg fijn als je net zoals ik vaak je nagelriemen ook gelijk een kleurtje geeft.

Nagel 1
kerstnagelsEen glitternagellakje is natuurlijk hartstikke feestelijk opzich. Daar hoef je niet veel extra’s aan te doen.

Tip: Als je denkt; die dekking kan beter, i want more glitter, pak een simpel make-up-sponsje en doe daar de glitternagellak op. De nagellak zelf trekt deels in de spons waardoor je daarna de geconcentreerde glitter op je nagel kan deppen. Zo hoef je niet 20 lagen te smeren!

Nagel 2

dag-6-nagel-2

Dit is waar Acrylverf en een mini kwastje handig zijn! Op een zwarte basislaag maak je 3 groene driehoekjes en voilà! Een kerstboom. Doe er een paar versiersels op en “Oh Dennenboom!”

Nagel 3

Kerstnagels

Was de vorige een stapje te ingewikkeld? No worries! Dit kan je makkelijk! Een rode nagellak is op-en-top feestdagen. Maar als je dat een beetje swung wilt geven is dit de manier. Ik heb gekozen voor een simpele rode nagellak en heb daar 2 lijntjes bordeaux op getrokken. Om de kerst er helemaal in te gooien heb ik een goudkleurige nagellak gepakt. Deze lijntjes heb ik onder de bordeaux-kleur door getrokken. Simpel, maar toch feestelijk!

Nagel 4

kerstnagels

Ook deze is heel gemakkelijk. Een zwarte basislaag en een gouden stip in het midden. Met een beetje witte acrylverf (of witte nagellak natuurlijk als je dat hebt) maak je het kerstbalophang-haakje. Deze kun je gelijk onthouden voor je Harry Potter marathon. Dan maak je er gewoon 2 vleugeltjes aan ipv het haakje.

Nagel 5

Kerstnagels

Dit is de nagel die ik het leukste vind. Met een donker blauwe basislaag vond ik een winters tintje wel op zijn plaats. Ik heb met witte acrylverf en een mini kwastje een sneeuwvlok getekend. Terwijl ik mijn nagellak verzameling doorzocht kwam ik nagelstickertjes tegen. Daarom heb ik een klein glinstersteentje in het midden geplakt. Dat hoef je natuurlijk niet te doen, dat kun je ook gewoon… Let it go… kuch

kerstnagels
Uit mijn adventkalenders kreeg ik Doornroosje en een een lekkere body cream!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here