Blogmas 2016 dag 12 – Kerstmarktvlog

0
733

We zijn al op de helft van Blogmas! Jeetje, wat vliegt de tijd voorbij! het is nog maar 2 weken tot kerst!

Kerstmarktvlog
We zijn al op de helft van blogmas!

Yeey! Het is tijd voor de kerstmarktvlog! Ik vond het heel lastig om door al het vrolijke beeldmateriaal te zoeken naar dingen die weg konden. Het liefste zou ik het hele weekend online hebben gezet. Maarja, ik ben geen dagelijkse vlogger, dus dat zit er niet in.

In deze vlog kan je goed zien hoe de sfeer was in Gent bij de kerstmarkt en ook hoe gaaf het kasteel was!

In het kasteel kon ik helaas niks filmen, maar ik heb wel een heel tof verhaal hierover gelezen terwijl ik daar was. Kasteel Gravensteen is in 1949 bezet door studenten uit protest tegen de verhoging van de bierprijs. Politie en brandweer hebben het kasteel belegerd in een poging de studenten eruit te krijgen. Echt een super toffe actie! En ik kan me ook helemaal voorstellen dat dit voor zowel de studenten (net als voor de politie ook) heel gaaf was om dit kasteel te verdedigen. Dat vinden veel andere mensen in Gent ook, daarom wordt deze actie nog herdacht met een jaarlijks feest.

De Gentse winterfeesten zijn er nog tot 8 januari, dus mocht je nog tijd hebben en in de buurt zijn…

Check ook nog even de website voor alle gezelligheid, het programma en meer; http://www.gentsewinterfeesten.be. En ga dan ook zeker langs de Chalet Chouffe, Moose & Husky Bar! Op en top Gentse gezelligheid met een variatie aan drankjes en snacks om je heen. Ik was vooral gek op de pannenkoek met nutella! Zo heerlijk! Pannenkoeken zijn echt mijn lievelingseten.

Bij deze de kerstmarktvlog, pak een kopje thee erbij bekijk de video, doe even een duimpje omhoog en tot morgen!

Kerstmarktvlog
Een heerlijke Happy Buddha douchegel en een Sebastiaan chocolaatje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here