Blogmas 2016 dag 20 – Migraine! Oppassen op mezelf

0
572

Zit ik afgelopen weekend nog tegen een vriendinnetje te vertellen dat ik al ruim een jaar geen migraine aanvallen heb gehad… Zucht…

Migraine

Wat is migraine?

Bij mij begint migraine vaak met het gevoel dat ik een elastiek om mijn hoofd heb zitten. Meestal komt dit na een periode van stress. Tenminste niet perse stress, maar als ik te weinig tijd besteed aan ontspanning. Toen ik hardcore aan mijn scriptie werkte had ik elke 2 weken een heftige migraine.
Vaak gaat dit gevoel van elastiek om mijn hoofd samen met een overgevoeligheid voor licht en geluid tot op het punt dat ik mezelf opsluit in de slaapkamer en alleen maar op bed wil liggen. Soms ben ik ook misselijk *vandaag gelukkig niet* maar de reden dat ik weet dat het migraine is (of wordt), is het zien van irritante vlekken. Nou is vlekken zien op zich niet zo’n probleem zou je denken… Maar je ziet ze ook als je je ogen dicht doet. Dat is denk ik nog het meest vervelende. Het is zo ongelooflijk vermoeiend, de vlekken flikkeren continu en als ik er op probeer te focussen lijken ze weg te drijven. Probeer ik er expres niet naar te kijken, dan drijven ze weer door mijn blikveld, ben ik afgeleid en ga ik er vervolgens toch weer op focussen.

Hoe kom je er van af?

Bij mij kan het helpen om gelijk als ik vlekken ga zien Advil in te nemen. Meestal zet de enorme hoofdpijn dan niet door. Maar als het eenmaal is losgebarsten… Genoeg drinken en jezelf opsluiten in een donkere kamer. Slapen en wanneer je wakker bent focussen op rust en ontspanning. Zo min mogelijk schermen is echt aan te raden, geen laptop (zo eentje als waar ik nu op typ), geen tablet (zo eentje als die naast me ligt en ook geen telefoon (zoals die ene waar ik net een appje op binnen kreeg). *kuch*

Nu kan ik maar beter wel even tijd besteden aan mezelf, en rust nemen. Ik wil immers niet ook met hoofdpijn naast de kerstboom hangen dit weekend. Gelijk ook een opstapje naar de goede voornemers van 2017; niet vergeten te ontspannen en leuke dingen te doen.

Uit de adventskalenders heb ik deze leuke dingetjes gekregen gisteren en vandaag!

migraine

Een verzachtende handscrub en een dagcreme van Rituals en chocolaatjes van Assepoester en Lumière.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here