Blogmas 2016 dag 23 – Meringues maken

0
766

Meringues zijn heerlijk! Als toevoeging bij een simpel kersttoetje, als snack bij de thee en gewoon om in de kerstboom te hangen. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Meringues

Ik moet eerlijk bekennen… Dit is niet mijn recept maar die van Hubby. Vorig jaar heeft hij een kersttoetje gemaakt met meringues. Dit beviel (vooral Hubby’s oma) heel erg goed. Dus vandaar dat er ook dit jaar een batch gemaakt moest worden. Terwijl ik in de blog alle ins-and-outs heb vast gelegd heeft Hubby voor keukenprins gespeelt.

Benodigdheden voor meringues:

dag-23-meringues

  • 5 eieren
  • 250 gram suiker (50 gram per ei wat je gebruikt)
  • citroensap
  • een mixer en schaal of keukenmachine
  • twee bakjes om de eieren te splitsen
  • keukenpapier
  • spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
  • voorverwarmde oven op 90 graden
  • bakpapier
  • bakplaat
How to make them:

Je start met voorverwarmen van de oven. De volgende stap is het vet vrij maken van de schaal waar je het eiwit in wilt hebben en de keukenmachine/mixer. Dit doe je met een beetje citroensap en keukenpapier.

Vervolgens start je met het splitsen van de eieren. Je zorgt dat je een bakje hebt voor de dooiers en een bakje waar absoluut geen eigeel in zit. Door het vettige eigeel zal je merinque moeite hebben met opschuimen.

meringues

Het eiwit doe je in de ontvette schaal waarna je dit kunt gaan mixen tot het een beetje stevig is. Vervolgens doe je beetje bij beetje de suiker erbij. Zorg dat je zo lang door mixt dat de suiker volledig is opgelost. Je wilt geen korrelig schuim overhouden. Als alle suiker is toegevoegd blijf je mixen tot je stijve pieken kunt maken en de beslagkom op de kop kunt houden zonder dat het eruit loopt.

Doe het mengsel in de spuitzak en spuit de merinques op de bakplaat met het bakpapier. Draai het uiteinde van de spuitzak dicht en houd hem daar vast zodat je kunt sturen en knijpen tegelijk. Je kunt er voor kiezen om kransjes te maken zodat je ze in de kerstboom kan hangen of je maakt simpele toefjes. De eerste zullen er misschien niet zo mooi uit komen te zien, maar dat is niet erg. Ze zullen even lekker smaken.

De truc voor een mooi toefje boven op is door de spuitzak iets op te tillen op het einde terwijl je al bent gestopt met knijpen.

Vervolgens zet je de meringues in de oven op 90 graden. De baktijd is ongeveer 2 uur. Zorg dat je een kwartier voor het einde van de baktijd even checkt of de kleur van de meringues goed is. Dat kan op het laatst toch even snel gaan. Haal de meringues uit de oven, laat ze afkoelen en voilà!

Btw, adventscore van vandaag… Ik kan het gewoon niet geloven dat de maand zo snel voorbij is gegaan!

Het gaat zo lekker zijn om na de kerstdiners mijn make-up te verwijderen met deze doekjes!
Het gaat zo lekker zijn om na de kerstdinners mijn make-up te verwijderen met deze doekjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here