Op weg naar de rijstvelden – Vietnam

0
421

In de laatste blog over Vietnam schreef ik over de bizarre verkeersdrukte. Na genoten te hebben van de charme van het drukke maar mooie Hanoi, zijn we in de auto gestapt. Onze volgende stop: Mai Châu waar we de eerste rijstvelden van deze reis hebben gezien.

Onderweg hebben we nog een tussenstop gemaakt bij een museum. Die trap omhoog (links op de foto) is echt super stijl! En het dak is is ook een bijzonder stukje bouwkunst. Ook gelijk de reden dat dit gebouw herkenbaar is als stadhuis.

Natuurlijk was er langs de weg genoeg wildlife te zien. Hier hebben we opnieuw een tussenstop gemaakt. Deze keer niet om onze ogen de kost te geven (nouja, dat uitzicht was wel fantastisch), maar om te eten. We konden aanschuiven bij het markt kraampje. Van de eigenaresse kregen we, tussen de manden met (levende) krabben en slakken, verse ananas en rijst geserveerd. De rijst was gestoomd in bamboe. De bamboe werd gespleten waardoor je er zo hapklare brokken rijst uit kon pakken.

Na een tijdje kwamen we steeds meer groen tegen, en zagen we de eerste rijstvelden. Ik kan er nog steeds niet over uit hoe groen het daar was! En het hotel; Mai Chau View lag hier pal naast. Echt een aanrader, voor als je in de buurt bent. Het restaurant was open aan de zijkant waardoor je tijdens het eten ook dit uitzicht geen seconde uit het oog hoefde te verliezen.

Bij het hotel konden we (kosteloos) fietsen lenen. Dus op oerhollandse manier zijn we de omgeving gaan verkennen. In een dorp dichtbij hebben we wat gedronken. Daar leerde ik dat alhoewel er “restaurant – cafe” op een bord staat, dat dit niet betekent dat het gebouw in kwestie ook daadwerkelijk drinken of eten serveert. De eigenaars van de homestay waren zo gastvrij dat zij ons uit eigen koelkast drinken aanboden, met zelfs een taart op kosten van het huis.

Later zijn we met een lokale gids de rijstvelden ingedoken. Tijdens een wandeling van 8 km hebben we verschillende dorpen gezien en zijn we op bezoek geweest bij een basisschool en later bij een traditioneel huis. In het huis op palen kregen we zittend op de bamboevloer, thee geserveerd door een 81 jarige dame die ons veel vertelde over haar leven en haar gezin, haar trots. Als afsluiting dronken we nog wat rijstwijn, waarna ik achter de groep aan slingerde op weg naar het hotel.

Oké, nog eentje dan… Rijst!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here