ADD hebben is niet eerlijk, maar ik ben dat wel

7
431
ADD hebben is niet eerlijk, maar ik ben dat wel. Omdat ik bezig ben met mijn rijbewijs word ik weer even lekker met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik ben anders, ik heb ADD.

Niet om het rijden zelf. Dat gaat goed! Ik heb vandaag zelfs nog de perfecte fileparkeer-manoeuvre uitgevoerd. Bovendien heb ik tijdens al mijn rijlessen tot nu toe nog niemand aangereden.

Het probleem is de Eigen Verklaring. Officieel moet je aangeven of je nu of in het verleden een diagnose hebt (gekregen), en of je daarvoor onder behandeling bent of bent geweest. Hier begint het al te steken.

Ja ik heb bijna 10 jaar geleden de diagnose gekregen, en ben toen onder behandeling geweest. Dat was moeilijk. Dat was een gevecht met het accepteren van de sticker en een gevecht met mezelf. Dat was een ontzettend zware periode.

Keywoord: WAS

Die periode heb ik kunnen afsluiten. Geen therapie meer nodig. Geen medicatie meer nodig. Geen gesprekken meer nodig. Daarna heb ik nog keihard aan mezelf moeten werken. Zelfs na verschillende therapie reeksen, medicatie gebruik en gesprekken met psychologen en psychiaters was het niet ineens *poef* beter. Ik heb mezelf op een andere manier leren kennen, en weet nu hoe ik mezelf kan sturen.

Je zou er natuurlijk van uit kunnen gaan dat er bij een praktijkexamen sowieso goed gekeken wordt naar hoe je rijdt. Ongeacht je labeltje en rugzakje. Maar kennelijk is er een bijzonder traject voor bijzondere mensen.
Je bent anders, en volgt een ander traject om je vervolgens als normaal te kunnen beoordelen. Mensen die zulke regels bedenken kunnen de eeuwige jeuk en te korte armpjes krijgen.

In het dagelijks leven maak ik juist gebruik van mijn ADD-kracht. Creativiteit, 200% inzet, ik ben oplossingsgericht en eerlijk. Want dat is hoe ik met mijn label om ga. Ik heb niet voor niks een ADD blog, en zal dit ook nooit verbergen. ADD is een uitdaging, maar het hoort bij mij en is onderdeel van mij. Ook de uitdaging in vorm van dit extra traject ga ik aan.

Voor het einde van 2017 kan je me lachend voorbij zien rijden in mijn autootje! #vroemvroem

De auto staat al voor de deur! Ondanks dat ik nog even moet wachten, kan ik niet wachten 😉

7 REACTIES

 1. Hoii Ellen! Super rot dat je nu problemen krijgt met je rijden. Maar ik weet zeker dat jij het kan! En voor mij ben je niet anders hoor. Ik vind het altijd gezellig met jou. Ik duim voor je zodat je supersnel je rijbewijs haalt!! xx

  • We zijn vrienden omdat we beiden gewoon lekker onszelf kunnen zijn bij elkaar. Daarom wil ik je ook voor altijd bij me in de buurt houden 😉

 2. Hoi pleegzusje,
  Wat ik eerder al tegen je zei, is dat ik niet snap dat je voor je rijbewijs aan moet geven dat je ADD hebt of hebt gehad.
  Tof dat je uit je ADD je kracht kunt halen in positieve zin en dat maakt je de geweldige persoon die je bent.
  Mooi geschreven en dat rijbewijs komt er wel powervrouw!

  Dikke kus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here