Hubby’s Schnitzels – recept

0
208
Hubby maakt de beste schnitzels. Echt! Beter dan degene die we eten op wintersport. #TrueStory Daarom nu een origineel Hubby recept! (De rest van deze blog is overigens ook geschreven door Hubby!)

Wat heb je nodig?
– (Varkens)schnitzels (1 per persoon)
– Eieren (1 per schnitzel)
– Water (1,5e eetlepel per ei)
– Bloem (ongeveer 200 gram)
– Paneermeel (1 pakje voor 4 schnitzels)
– Zout en peper
– Zonnebloemolie (1 liter)
– Citroen

– Grote pan met deksel (glazen deksel is erg handig)
– Keukenrol
– Vork of garde
– Drie schalen (of diepe borden)
– Vleeshamer
– Plank
– Vershoudfolie

Geen schnitzel zonder eerst even alles kort en klein te slaan in de keuken… *kleine disclamer* Sla alleen met de vleeshamer de schnitzels plat op de plank.
Leg eerst op de plank folie neer, zodat je straks de platte schnitzels gemakkelijk van de plank af kan halen.
Doe op de schnitzels peper en zout aan beide kanten, laat hierna de schnitzels even rusten. Nu heb je even de tijd om de rest voor te bereiden.

Pak 3 schalen en doe in schaal nummero uno de bloem. In schaal 2 doe je ei en water. Roer dit door elkaar met een vork of garde. In schaal 3 maak je een bodem van paneermeel.
Pak ook alvast een pan, een hapjespan is hiervoor handig omdat deze een wat hogere rand heeft. Die van ons heeft een deksel, wat heel handig is tegen het spetteren van de olie.
Doe de zonnebloemolie in de pan, de hele fles. Ja echt, de hele fles.

Haal de schnitzels door de bloem en leg ze dan weer terug op de plank. Let hierbij op dat ze helemaal met bloem bedekt zijn.
Ik vind het altijd handig om meteen op te ruimen tijdens het koken zodat ik weer wat ruimte op het aanrecht heb. De bloem hebben we hierna niet meer nodig. Dus het restant van de bloem lekker in de prullenbak en de schaal in de vaatwasser of gootsteen zetten.

Nu komt het stuk waar je vieze handen van krijgt.
Haal de schnitzels één voor één door het ei zodat het vlees goed bedekt is. Doe de schnitzel die je net door het ei hebt gehaald meteen in de bak met paneermeel. Ik leg hem altijd in de schaal en strooi hier nog wat paneermeel overheen. Druk dit goed aan en zorg weer dat alles goed bedekt is. #protip

Als alle schnitzels door de paneermeel heen zijn gegaan is het tijd voor vuur. Gecontroleerd vuur, het gasfornuis. Of de pan met olie goed op temperatuur is, check ik altijd even met de achterkant van een houten pollepel. Doe de achterkant van de pollepel in de olie. Als er direct belletjes komen rond de pollepel komen, is de olie klaar voor de schnitzel.

Doe 1 schnitzel per keer in de pan. Als de zijkant van de schnitzel omhoog krult is het tijd om de schnitzel om te draaien. Doe ongeveer de zelfde tijd aan de andere kant en klaar is Kees. Leg de schnitzel nu nog even tussen keukenpapier zodat de olie uit kan lekken.

Leg hem nu op een bord met een stuk citroen erbij en de schnitzel is helemaal klaar.
Ik vind het zelf lekker om er een paar patatjes erbij te maken en wat boontjes. Maar krieltjes en worteltjes zijn natuurlijk ook een optie. Wees hier zo creatief mee als je wilt, en eet smakelijk!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here