DIY Shower jelly

0
330

Wat ik zo leuk vind aan drilpudding is dat je er tegenaan kan porren en dat het helemaal heen en weer trilt. Wat nou als ik dan kan combineren met een dagelijkse bezigheid, zoals douchen… Shower jelly! Wat is het en hoe moet je het maken? Lees snel verder!

Shower jelly is niet iets wat nieuw is, al kennen niet heel veel mensen het. Je kunt het namelijk al een tijdje kopen bij Lush. Maar mocht je in een creatievere bui zijn en toevallig al een heerlijke douchegel, siliconen bakvorm en gelatine hebben liggen… Tevens zijn kleurstof en glitter optioneel (en natuurlijk super leuk om mee te variëren!). Mocht je vegan shower jelly willen maken, zonder gelatine, dan kun je Agar-agar gebruiken.

  • De glitter die ik hier gebruik is van de Hema en dus geen cosmetische glitter. Smeer die dus niet in de buurt van je ogen oid!

Nadat je 5 blaadjes gelatine hebt laten weken in koud water en daarna het koude water hebt laten weg lopen, voeg je ongeveer 220 ml warm water toe. Dit roer je goed door elkaar zodat de gelatine volledig oplost.

Voeg evenveel douchegel als water toe aan je mix en gebruik ook glitter en kleurstof naar keuze.

Doe je mix in de siliconen cupcake vorm, of ijsblokjesvorm als je kleine jellies wilt maken, en laat ze een paar uur in de koelkast staan. Daarna zijn ze klaar voor gebruik!

Ik moest natuurlijk weer moeilijk doen en besloot hier alles te verdelen in vier omdat ik graag 4 verschillende shower jellies wilde maken. Leer van mijn fouten, want 2 hiervan zijn een beetje mislukt.

De Ritual of Light badschuim werkte als een tierelier! Helemaal super! Maar toen kwam ik bij de douchegels van Rituals. Ik koos deze vanwege de lekkere geuren maar ik had geen rekening gehouden met al het schuim. Toen alles uitgeschuimd was had ik nog maar dunne jellies over… Gelukkig kwam alles weer goed met de Samurai Ice Shower gel.

Die kan ik echt aanraden, sowieso het product zelf is heelijk omdat het verkoelt, maar als jelly is hij fantastisch. De geur is heerlijk, en door de ijsblauwe kleur heb je eigenlijk ook niks anders nodig! Ok, behalve misschien een beetje glitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here