Rijbewijs in the pocket en super trots! – Blogmas dag 6

3
324

Dit wordt een mega blog, maar wel een hele leuke! Pak een kop thee erbij en lees snel verder, want ik ben ZO TROTS op mezelf! Ik heb namelijk mijn rijbewijs gehaald!

Om even een korte recap van de afgelopen tijd, want in mijn laatste auto en rijles blog was ik gebleven bij het hele proces om de ADHD rijtest aan te vragen.

ADHD rijtest

Wanneer je de rijtest hebt is die (gelukkig) kosteloos, wel moet je natuurlijk zorgen dat je rijinstructeur er is en je de lesauto hebt. Dus reken er op dat je wel de kosten van 2 rijlessen hier aan kwijt bent.
De rijtest zelf was een ontspannen ritje. Van te voren werd mij verteld dat ik beoordeeld zou worden op 3 punten:

  • Aandacht kunnen vasthouden
  • Aandacht kunnen verdelen
  • Besluitvaardigheid

Dus je wordt niet beoordeeld op, rijvaardigheid, kennis van borden, bijzondere verrichtingen etc. Om je rijbewijs te halen moet je natuurlijk die dingen uiteindelijk wel beheersen, maar bij de rijtest wordt daar niet naar gekeken. Ook mag je tijdens de rit daarbij fouten maken of hier vragen over stellen.
Bij het nabespreken hoor je gelijk of je de test wel of niet hebt doorstaan en wat de vervolgstappen zijn.
In mijn geval was de test goed gegaan. Toen dit eenmaal verwerkt was in het systeem, daar moet je ongeveer een dag op wachten, kon het praktijkexamen worden aangevraagd.

Praktijkexamen rijbewijs

De dag van mijn examen was een bijzondere dag omdat Opa en Oma Hubby hun 60jarig huwelijk vierden. Dus ik kreeg extra positieve energie van de familie toegezonden.
Vervolgens werd ik opgehaald door mijn rij-instructeur Erik. Dat wil zeggen, hij reed de auto de straat in, maar ik ben naar het CBR gereden.
Bij de voorbespreking met de examinator had ik eigenlijk geen vragen. Ik wilde het liefst direct in de auto zitten en laten zien hoe ik reed. Vooral omdat ik zelf al het idee had: wat ik doe is goed.
Natuurlijk weet ik ook wel dat ik een beginnend bestuurder ben, maar ik had wel het vertrouwen in mijn rijvaardigheid gekregen door de lessen en feedback van Erik.
Het examen zelf ging prima. Ik moest mezelf er wel een paar keer op betrappen dat ik niet mezelf ging beoordelen. Dat doet de examinator wel en die wordt er voor betaald, jijzelf niet.
Tijdens de rit kon ik ontspannen en ook lekker vertellen over mijn werk en over de auto die ik aan het afbetalen was.
Teruggekomen bij het CBR waren de 2 minuten van auto terug naar binnen erg spannend. Dit is namelijk het pokerface gedeelte. De examinator mag niks zeggen over het examen tot je weer in de ruimte van het CBR bent.
Ik kreeg een hand.

Gefeliciteerd, je mag in je eigen Fiat500 gaan rijden. Je hebt je rijbewijs gehaald.

Op werk kreeg ik de dag daarna een heerlijke taart en ook van mijn (inmiddels oud-) instructeur Erik.
Ik heb het ontzettend fijn gevonden om te lessen bij A&M rijschool. Erik is een instructeur die echt coacht. Je krijgt duidelijke instructie, er wordt verder gegaan op een tempo wat voor jou prettig is en je krijgt ook de kans om fouten te maken. Door de feedback en grapjes tussendoor heb ik steeds meer vertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen.

In een latere blog deze maand schrijf ik over het ophalen van mijn rijbewijs en de eerste keer autorijden naar het (enge en drukke) Amsterdam.

Adventkalenders dag 6

Ook vandaag natuurlijk weer als afsluiter de adventkalenders. Wat zat er in op dag 6? Naast de chocolaatjes uit de adventkalenders van de Hema, kreeg ik vandaag een fancy potje van Alessandro voor een hydraterende nagelbehandeling. Ik ben heel benieuwd! En hydratatie is het sleutelwoord van vandaag. Uit de Rituals kalender kwam een heerlijke kersenbloesem bodycreme. Normaal in een pot, deze keer in een handige tube in meeneem formaat, de Sakura Bodycreme.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here