Eerste meters alleen in de auto – Blogmas dag 12

0
505

Een weekje geleden heb ik jullie in mijn blog verteld over het halen van mijn rijbewijs. Inmiddels heb ik nu een paar weken solo doorgebracht met autorijden. Maar hoe was de eerste keer zonder grote L op het dak?

Ophalen rijbewijs

Het begon natuurlijk allemaal met mijn rijbewijs echt in handen krijgen. Ik heb bij het gemeentehuis pasfoto’s laten maken. Waarom is het nou altijd zo dat je op een pasfoto er altijd uit ziet als een vogelverschrikker?
Omdat ik mijn rijbewijs met spoed heb aangevraagd kon ik hem de dag erna ophalen. Hubby heeft me er heen gereden, en ik ben toen verder gaan rijden. Ik wilde gewoon niet langer wachten om in mijn auto te stappen en te gaan rijden! Uiteraard met een kerstmuziekje aan 😉

Het drukke enge Amsterdam

Gelijk toen ik mijn rijbewijs heb opgehaald ben ik Amsterdam ingereden. Ik heb Hubby niet eerst thuisgebracht, want ik was al laat voor werk. Achteraf ben ik daar super blij mee.
Ik reed richting Amsterdam en de snelweg was gewoon volledig afgesloten. Alle banen hadden een groot rood kruis erboven. Ik kon gelukkig nog net de afslag nemen, maar daardoor moest ik wel gelijk het centrum door om naar mijn werk te komen.

Net op dat moment sloeg de stress toe en sloeg de motor af. Niet 1x, niet 2x, maar je snapt het wel. Omdat het de spits was had ik natuurlijk ook gelijk allemaal chaggo Amsterdammers achter me bij het stoplicht. Hubby to the rescue. “Je weet wel wat je moet doen.”
Ohja, klopt dat weet ik inderdaad. Motor weer starten, in z’n 1 zetten, koppeling oplaten komen en gas geven. Go!

Hubby is naar de garage gereden met mijn bolide om nieuwe banden er onder te laten zetten en de ruitenwissers te laten vervangen. Toen ik klaar was met werken stond mijn geüpgrade auto me weer op te wachten! Helemaal klaar voor de terugreis.
Tot ik bij het stoplicht stond… Motor uitgevallen… Eh, nog even oefenen en de auto leren kennen!

Advent dag 12

Hoe toepasselijk is het dat ik vandaag een sneeuwpop chocolaatje kreeg? Daarbij kreeg ik ook een heerlijke scrub uit de Rituals kalender en een donkerrode nagellak van Alessandro. Dat wordt scrubben en lakken vanavond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here