Kerstmarkt op de grachten in Leiden – Blogmas dag 22

0
940

Het is echt al bijna zover! Hubby en ik zijn vandaag Leiden in geweest. Leiden is mijn geboortestad en een hele leuke plek om te winkelen, op een terrasje te zitten of uit eten te gaan. De stad zelf is prachtig en dat was ook vandaag goed te zien op de drijvende kerstmarkt!

Kerstmarkt op de grachten

De kerstmarkt in Leiden is een stukje dichterbij huis. Het is niet zomaar een marktje met kraampjes, maar een drijvende kerstmarkt! Op het stuk bij de Nieuwe Rijn (bij de Botermarkt) hebben ze de markt opgezet. Vorig jaar was dit zelfs de beste kerstmarkt in Europa.

Aan het begin van de markt is een overdekte schaatsbaan. Maar vanaf het moment dat je onder de Koornbrug doorloopt zie je de eerste kleine chaletjes. Uiteraard mooi versiert en verlicht.

Wat kan je hier doen?

Natuurlijk zijn er volop stands waar je iets te eten of te drinken kan halen. Gluhwein, warme chocolademelk en nog veel meer. Ik zag broodjes, vlees van de grill, churros, wafels, patat; oftewel je hoeft hier niet lang met honger of dorst te lopen. Er is altijd wel iets te vinden wat je lekker vind. Ook kun je hier op een boot stappen voor een rondvaart door Leiden voor maar 7 euro.

Op verschillende plaatsen kan je kleding kopen, sieraden, maar ook bamboe kussens, horloges, thee en nog veel meer. Natuurlijk is de kerstman himself ook aanwezig. Alles wat je nog hebt voor last minute kerstinkopen!
Ook kun je na kerst hier nog genieten van de winterse markt. Neem vooral een kijkje op de Facebook van de Kerstmarkt Leiden voor meer info.

Advent dag 22

De Alessandro kalender is echt een leuke! Vandaag een nagellak die je nagels sterker maakt. Dat is iets wat ik goed kan gebruiken. Helaas zijn mijn nagels erg dun en scheuren ze snel. Ik ben benieuwd of deze treatment mijn nagels echt sterker gaat maken. Uit de Rituals adventkalender kreeg ik een full size Ritual of Dao Night Balm. Nog twee chocolaatjes erbij maakte mijn advent-uitpak-moment weer compleet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here