De ultieme kerstige warme chocomelk – Blogmas dag 23

0
1553

Melk, puur, wit, hazelnoot, amaretto, kaneel of zelfs een beetje chilipeper, met of zonder slagroom. Er zijn eindeloos veel combinaties te maken met warme chocomelk. Deze winter ga ik er zoveel mogelijk uit proberen. Natuurlijk is het bijna kerst, en dit is mijn ultieme kerstige warme choco!

Wat heb je nodig?

Warme chocomelk kun je op heel veel verschillende manieren maken. Het meest makkelijk is natuurlijk gewoon een pak Chocomel kopen en dit opwarmen. Je hebt instant choco-poeders van verschillende merken die je kunt mixen met melk of water. Maar de lekkerste chocomelk vind ik degene die je maakt door melk op te warmen en hier echte chocola in te laten smelten. Je kunt bijvoorbeeld een hotchocspoon kopen hiervoor, of een reep chocola gebruiken die je raspt of klein snijdt.

De ultieme kerst chocomelk

Ik ben gestart met het klein maken van witte chocola. Ondertussen kun je de melk namelijk opwarmen. Dit kan natuurlijk ook in de magnetron, maar ik heb het in een pannetje gedaan. Dan kan je het gemakkelijker in de gaten houden. Ik vind het zo vies als je melk te lang opwarmt en er een vliesje op de melk komt.

Wanneer de melk warm is kun je de chocola erbij doen terwijl je goed blijft roeren. Ik heb bij de Xenos groene kleurstof gehaald. Een paar druppeltjes is voldoende om een mintgroene kleur te krijgen. Je kunt ook wat pepermunt extract toevoegen (te koop bij vb Dille & Kamille). Dat maakt het echt kerst.
Natuurlijk kan de slagroom niet ontbreken. Voor deze chocomelk heb ik wat minimarshmallows er op gedaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat stukjes chocola er over te strooien.
Als kers op de taart nog een zuurstok in de slagroom en drinken maar!

Advent dag 23

Chocolaatjes voor bij de warme chocomelk van vandaag! Ik ben ook super blij met het nieuwe glitter nagellakje. En Rituals, ik hou van jullie! Want uit het pakje van dag 23 kwam een mini van mijn favoriete luchtje; Fleurs de l’Himalaya.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here