Mijn ADD-nemens van 2018

0
561

Wanneer je Googled naar ADD, ADHD of andere diagnoses kom je vaak erg veel lijstjes tegen van symptomen, therapieën en andere hulpmiddelen. Dat terwijl dit ook veel positieve factoren heeft. Je hoeft niet alles recht te zetten, want er zit al veel potentie in je manier van doen en laten. Een nieuw jaar betekent voor velen een nieuwe start. En dit zijn mijn voornemens om ADD in te zetten in 2018.

Creatief

Ik wil graag meer schrijven en meer schilderen. Ik wil elke week een blog posten en meer oefenen met tekenen en schilderen. Door daar mee bezig te zijn maak ik mijn hoofd leeg en de wereld een beetje mooier.

Focus

AD(H)Ders staan er om bekend dat zij niet altijd hun concentratie kunnen vasthouden. Waar wij wel heel goed in zijn is het verdelen van aandacht. Multitasken! Maar to be fair, daar heb ik wel wat houvast voor nodig. Ik heb op dit moment een fijne agenda van Moleskine en gebruik een aparte planner voor mijn blogs.

Leergierig

Ik wil graag weer aan de slag om mijn Italiaans bij te spijkeren. Ik vind het een hele mooie taal om te horen. Maar spreken is toch nog wel lastig. Ik ben vorig jaar gestart met Duolingo, dus ik hoef alleen de app maar te downloaden en ik weet precies waar ik moet beginnen. Molto bene!

Overprikkeling

Overprikkeling is iets waar ik nauwelijks aan kan ontkomen. Maar die momenten wil ik meer gaan pakken en ook daadwerkelijk gaan gebruiken voor wat reflectie. Hoe komt het dat mijn hoofd zo vol is en wat kan ik doen om mijn hoofd leeg te maken… Een blog bedenken voor volgende week bijvoorbeeld.

Ik ben benieuwd welke ADD eigenschappen jullie vaker willen toepassen in je eigen leven. Gebruik maken van je rechtvaardigheidsgevoel, spontaniteit of oplossingsgerichtheid. Laat 2018 het jaar van ontwikkeling zijn. Hou vast aan je positiviteit en rock it!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here