Speculaas banaan cake – Blogmas dag 1

0
195

Yes het is weer december, wat betekent dat Blogmas weer officieel is begonnen! De laatste maand van het jaar staat vaak bol van de etentjes en lekkere gerechten. Maar omdat het pas de 1e is vandaag begin ik klein; speculaas banaan cake!

Wat heb je nodig?
  • 4 bananen
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gr suiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el kaneel
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 el honing
  • 55 gr geschaafde amandelen

Verder heb je natuurlijk een ingevet cakeblik nodig en een voorverwarmde oven van 180 graden. Een mixer is ook handig, maar je kan het ook met de hand mengen.

Maken

Ik begon heel enthousiast met het prakken van de bananen en wilde in die kom verder werken. Toen bedacht ik me dat we sinds kort een mooie KitchenAid hebben. Dat maakt dit simpele recept toch even net wat sneller.

Bij de banaan voeg je vervolgens alle droge ingrediënten behalve de amandel toe en zorg je dat dit goed mixt.
Hierna voeg je 1 voor 1 de eieren toe terwijl je het mengsel blijft mixen. Op deze manier voeg je ook de melk en honing toe.

Wanneer je een glad mengsel hebt schep je de amandelen er doorheen en doe je alles in het cakeblik.

De cake moet zo’n 60 minuten in de oven om gaar te worden. Maar natuurlijk is de sateprikker test altijd fijn voor een laatste check.

Resultaat

Tadaa een heerlijke cake met een vleugje december!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here