Ontspanning tijdens mijn zwangerschap – Blogmas dag 4

0
1155

Terwijl ik deze blog aan het typen ben wordt er in mijn buik flink geoefend met bewegen. De kleine meid is al flink aan het groeien en het is bizar om te zien wat dat doet met mijn lijf, en mijn hoofd. Ontspanning is key!

Zwangerschapsyoga

Sinds kort doe ik aan zwangerschapsyoga. Het is wel even wennen om oefeningen te doen en daarbij goed te letten op mijn ademhaling. Ik merk dat ik soms bijna vergeet te ademen. Voor mij dus een aandachtspunt om aan te werken.
Mijn balans was al niet erg goed, maar ik vrees dat dit met mijn groeiende buik een nog grotere uitdaging gaat worden. Wel ben ik super goed in de ontspanning oefeningen, dan kan ik ineens heel goed letten op mijn diepe ademhaling!
De dames in de groep zijn bijna allemaal verder in hun zwangerschap dan ik. Dus ik kan tussendoor nog wat tips en trucs krijgen van de overige leden van de bolle buiken club.

Bad

Natuurlijk ga ik ook nog steeds graag in bad met zoveel mogelijk geuren en kleuren aan badschuim, olie of een bathbomb. Helaas moet ik er wel nu extra op letten dat het bad niet te warm is, maar dat neemt niet weg dat ik er nog steeds pas uit kom als mijn door het water gerimpelde huid nog meer rimpels heeft.

In bad ben ik nu een menselijke onderzeeër.

Door het warme badwater, de geuren en kleuren kan ik gemakkelijker mijn hoofd uitzetten en ontspannen. Zeker wanneer ik een boek erbij heb of bijvoorbeeld de Vlogmas van Zoella om in de kerstvibes te blijven.
Uiteraard komt er deze Blogmas ook nog een review van mijn favoriete kerstige winter Lush producten. Maar truth be told, ik gebruik nu nog veel herfst en Halloween producten, want die zijn ook zo lekker!

ontspanning

Schrijven en lezen

Natuurlijk is een van mijn andere favoriete manieren om te ontspannen ook schrijven. Gelukkig kan ik mijn hart ophalen met Blogmas, want ik schrijf letterlijk mijn hoofd leeg. Kort daarna moet ik weer opzoek naar inspiratie om Blogmas te vullen en dat gaat door in een eindeloze cirkel.
Naast schrijven houd ik ook erg van lezen. Uit mijn hoofd en in een heel nieuwe verhaal duiken in een andere wereld. Ultieme ontspanning!
Omdat de kleine nu ook steeds beter reageert op mijn stem ben ik haar nu Harry Potter aan het voorlezen.

Je kan niet vroeg beginnen met goede opvoeding toch? En daarbij… Wat is december zonder een beetje magie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here