Winterse nagellakjes – Blogmas dag 5

0
1634

Na vandaag een gewerkt te hebben en daarna lang in de file te hebben gestaan, had ik behoefte aan wat creativiteit. Omdat mijn creabea uitspattingen jullie misschien ook wat inspiratie kan geven hierbij een blog over winterse nagellakjes!

Ik ben sowieso fan van een witte nagellak in de donkere maanden. Dat doet me denken aan sneeuw. Daarbij is wit ook een hele goede basis om op verder te werken en kleine kunstwerkjes te creëren.

Mijn huidige favoriete wit is Marry Me van Etos. Deze nagellak is niet duur, maar je kunt hem het beste in dunne laagjes aanbrengen met wat droog tijd ertussen, want hij is niet in 1x dekkend.

nagellakjes

Op mijn duim heb ik de witte lak als basis maar om het iets feestelijker te maken heb ik een glitter nagellakje eroverheen gedaan. Dit is Silver Dip van Etos. Super feestelijk.

Om de klassieke french manicure te decemberen heb ik 2 opties bedacht;

Kerstmuts (middelvinger)
Hierbij maak je je witte randje wat lager en alleen maar 2/3evan je nagel bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat de lijn recht is. Wanneer je lijn een beetje bobbelt is dit juist leuk als randje voor de muts. Boven de witte rand lak je je nagel rood, en laat je dit in een puntje omlaag gaan langs de ‘muts rand’. De rood die ik gebruik is een mooie donkere van Etos: Super Chique. Vervolgens maak je met de witte nagellak nog een stip op het puntje en voilla een kerstmuts!

Kerstslinger (wijsvinger)
De meest simpele manier om je french manicure in kerstkleuren te krijgen. Onder je witte randje maak je kleine bolletjes in de klassieke kerstkleuren; rood en groen. Hiervoor heb ik geen nagellak gebruikt, maar acrylverf. Werkt super fijn en je kunt er erg gedetailleerd mee werken.

Op mijn ringvinger heb ik  de rode Etos nagellak als basis genomen. Met witte acryl verf heb ik 3 kleine kruisjes op een rij gemaakt met daarboven en onder een witte lijn. Zo heb je snel en simpel een scandinavisch patroon.

Tip: wacht tot je nagel echt goed droog is. Wanneer je er zoals ik direct een top coat overheen doet loopt hij een beetje uit 🙁 Nagellakjes loser #schaam

Tenslotte heb ik op mijn pink weer het witte nagellakje van Etos als basis. Met acryl verf heb ik toen eerst met veel gepriegel 2 hulstblaadjes gemaakt. Met 3 simpele rode stipjes tover je het om tot hulst!

Welke is jouw favoriet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here