Favoriete SinterKerst snacks – Blogmas dag 8

0
1410

Vandaag heb ik met 2 vriendinnen onze traditionele SinterKerst gevierd. In december spreken we af om een gezellige avond te plannen met cadeaus, films en snacks. In de blog van vandaag daarom twee van onze favoriete SinterKerst snacks.

sinterkerst

Appelchips met kaneel

Deze gezonde snack is echt super lekker en makkelijk te maken!

SinterKerst

Wat je nodig hebt is:
een appel
citroensap
kaneel
een scherp mes
een voorverwarmde oven op 100 graden

Snij de appel in zo dun mogelijke plakken. Ongeveer 2 mm is de dikte waar je voor wilt gaan. Wanneer je het lastig vind om dit met een mes te doen, kun je ook een mandoline gebruiken als je die hebt.
Wanneer je de dunne schijfjes appel in een kom doet, doe je hier een eetlepel citroensap overheen. Zorg dat je dit goed verdeelt.
De appel leg je vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Hierna kan het geheel in de oven. Dit moet ongeveer 1,5 uur. Vergeet niet tussendoor de chips nog te keren.
Wanneer de randjes een beetje gaan opkrullen is de chips goed. Als je ze goed laat afkoelen zul je merken dat de chips goed droog en hard wordt. Wanneer dit het geval is strooi je er een beetje kaneel overheen.
Een beetje suiker erbij kan ook lekker zijn, maar vind ik niet nodig.

Camembert uit de oven

Deze snack is iets minder gezond, maar zo lekker! De camembert die ik gebruikt heb is Le Rustique.

SinterKerst

Wat je nodig hebt is:
Camembert
Honing
Rozemarijn
Stokbrood oid wat je kunt dopen
Voorverwarmde oven op 200 graden

Voor dit snack gerechtje haal je de de kaas uit het doosje snij je de top van de camembert af. Wanneer je de camembert weer terug zet in het houten doosje doe je over de bovenkant wat honing en rozemarijn. Of in mijn geval, veel honing.

Dit zet je (zonder deksel!) voor 10 minuutjes in de oven. Wanneer je ondertussen het stokbrood snijdt kun je direct lekker gaan eten wanneer de kaas goed gesmolten is!

Volgend jaar moet ik met SinterKerst van beide gerechten maar een extra portie maken, alles was zo op! Alhoewel… Ik ga niet tot volgend jaar wachten. Binnenkort maak ik gewoon lekker weer! Met mijn zwangerschap heb ik het voordeel dat ik mag eten voor 2 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here