Kerstmarkt in Haarlem – Blogmas dag 9

0
927

Hubby en ik zijn vandaag naar onze eerste kerstmarkt van dit jaar geweest; de kerstmarkt in Haarlem.

Eigenlijk gaan we elk jaar in december een weekendje weg naar een kerstmarkt. Zoals precies een jaar geleden naar Gent. Maar dit jaar hebben we ivm met mijn groeiende buik maar besloten om in de buurt te blijven en de lokale kerstmarkten te bezoeken.

Kerstmarkt Haarlem

De eerste kerstmarkt die we dit jaar hebben bezocht was in Haarlem. Die hadden dit jaar een bijzondere jubileum editie.
Ik was hier nog nooit eerder geweest tijdens de kerstmarkt. Dus wat dat betreft was het sowieso een grote verrassing.

Op aanraden van mijn schoonzus en zwager zijn we wat vroeger vertrokken naar Haarlem omdat het de dag daarvoor al erg druk was. Hubby had een handige site gevonden waar je van te voren al kunt zien hoeveel plekken er (ongeveer) beschikbaar zijn in de parkeergarages in de binnenstad.
Hierdoor wisten we zeker dat we een goed plekje hadden.

kerstmarkt

Eenmaal in de stad was wel opvallend dat er nog veel kraampjes niet volledig opgezet waren. Dat was wel gek. De markt was open vanaf 10u, maar rond 12u waren er nog steeds wat lege kraampjes. Dat was niet echt een sfeerboost.
Maar, hoe meer we richting de Grote Markt liepen, hoe drukker het werd.

Van alle kraampjes waren er heel veel specifiek voor kerst. Dat vond ik wel erg tof! Op sommige kerstmarkten zie je vooral de standaard kraampjes waardoor je niet echt de kerstvibes hebt.
Een andere kerstvibe pluspunt waren de vele kraampjes voor eten en drinken. Dat is eigenlijk voor mij de voornaamste reden om naar een kerstmarkt te gaan.
Heerlijke verse stroopwafels, Belgische wafels met witte chocola en warme kersen, warme chocomel maar natuurlijk ook genoeg kraampjes met gluhwein.

Bijzonder in Haarlem is ook dat er veel mensen in oude kledij te zien zijn. Sommigen staan zelfs te zingen op balkons of lezen een kerstverhaal voor!
Zeker een aanrader om volgend jaar langs te gaan.
Onze volgende stop is de drijvende kerstmarkt in Leiden komend weekend. Vorig jaar was het erg leuk, ik heb er nu al zin in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here