Kerstkoekjes maken – Blogmas dag 12

0
1671

Dit basisrecept is ideaal voor simpele, snelle koekjes die ook nog een super lekker zijn! We zijn alweer op de helft van Blogmas, dus hoog tijd voor een nieuw recept deze feestmaand.

kerstkoekjes

Ik hou ervan om te bakken. Mijn sestra heeft de kookgenen gekregen en door mijn lompe zwangerschapshoofd ben ik een paar kusjes van de oven rijker, maar dat houdt me niet helemaal uit de keuken.
Vorig jaar heb ik wat leuke uitsteekvormpjes gekocht (bij de Xenos geloof ik). Maar je kunt ze zeker deze maand bijna overal kopen. Bijvoorbeeld hier op bol.com

Wat heb je nodig

200 gr bloem
75 gr suiker
1 ei
125 gr boter
Snufje zout
Ik heb hier wat speculaaskruiden doorheen gedaan, maar je kunt ook gaan voor een beetje vanille suiker of zelfs een beetje chocola smelten om daar de koekjes in te dopen.

Maken van de kerstkoekjes

Eigenlijk is het super snel gedaan;
Mix de droge ingrediënten en voeg daarna het ei toe en beetje bij beetje de boter. Je kunt dit door elkaar mengen met een mixer, maar met dit recept is het met de hand ook super makkelijk te doen.
Als extra kerst toevoeging heb ik het deeg in 3en gesplitst en heb ik 1 hompje deeg groen gemaakt met kleurstof en 1 hompje heb ik rood gemaakt.
Per kleur heb ik het deeg uitgerold (ongeveer 1 cm dik) en toen ben ik aan de slag gegaan met de steekvormpjes.

Natuurlijk moesten mijn kerstboompjes groen, mijn kerstman en kerstsok rood en de sterretjes blanco.
Maar ik had nog wat deeg over van elke kleur, dus dat heb ik gemixt. Mijn kleurenmix koekjes zijn ook erg leuk gevonden.
Ondertussen was de oven voorverwarmd op 180 graden en hier hebben ze 15 minuten in gestaan.

kerstkoekjes

Zoals je op de foto kunt zien zijn mijn kerstman en sok perfect… Roze geworden.
FYI de kerstman is de roze blob rechts op de foto…
Sommige kerstbomen hebben donkere puntjes omdat ik gewoon niet geduldig genoeg ben om het deeg goed plat te rollen op alle plekken. Nu zien ze er een beetje uit als zielige kerstbomen die niet genoeg water hebben gehad…

Gelukkig smaken de koekjes in elke kleur erg lekker. Ik denk dat ik er zo nog eentje neem om dat even zeker te weten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here