Positief over ADD – Blogmas dag 14

0
631

Nog meer blogs… Alsof Blogmas niet genoeg is schrijf ik niet alleen voor mijn eigen blog, maar ook voor ADHDPositief!

ADHDPositief

Zoals de naam van mijn blog misschien doet vermoeden, heb ik mijn site opgezet als uitlaatklep. Ik schrijf over wat ik meemaak, over wie ik ben en verder alles wat in mijn hoofd opkomt.
Mijn hoofd is vaak nogal ‘all over the place’, ik heb ADD. 

Ik merkte dat tijdens de diagnose en de therapiesessies daarna veel de nadruk ligt op waar je aan moet werken, en hoe medicatie dat kan ondersteunen. Gelukkig heb ik ook geleerd hoe ik aandacht kan geven aan wat ik wel kan en waar ik wel goed in ben.

Positieve kanten van AD(H)D

Ik ben creatief, sociaal en kan daardoor eigenlijk wel met iedereen praten maar ik ben ook iemand die veel nadenkt. Daardoor neem ik vaak de tijd als ik iets goed wil doen en kan ik dan ook perfectionistisch zijn. Ik leg de lat vaak hoog en zal ook keihard werken om een belangrijk doel te behalen.
Door de aandacht voor wat er ‘mis’ is in je hoofd is het gemakkelijk om te vergeten dat AD(H)D ook een kracht kan zijn.

ADHDPositief

Op die manier kwam ik in aanraking met ADHDPositief. Opgericht om juist hier aandacht aan te geven; de kracht en positieve kanten van AD(H)D.
In mei 2017 is mijn eerste gastblog op deze pagina verschenen en vandaag is er weer 1 online gekomen.

Er bestaan veel vooroordelen over AD(H)D;

Je bent slecht opgevoed waardoor je AD(H)D hebt – AD(H)D is een modeziekte en bestaat eigenlijk helemaal niet – Iemand met AD(H)D is altijd druk en let nooit op – Met AD(H)D medicatie kun je alles oplossen

Mijn nieuwe blog gaat over dat laatste vooroordeel. Medicatie is niet een oplossing voor alles. Tenminste voor mij niet. Voor mij was medicatie meer een noodzakelijk steuntje in de rug.

Zijwieltjes totdat ik zelf kon fietsen.

Dat zelf fietsen is inmiddels gelukt. Ik heb zelfs leren autorijden 😉
Lees meer over AD(H)D en rijlessen via deze link.

Mijn punt is; ik ben blij dat ik de medicatie gebruikt heb, het heeft me geholpen. Tegelijkertijd heeft het me ook tegengewerkt. Medicatie heeft bijna altijd bijwerkingen. Ook bij mij waren Concerta en Ritalin hiermee geen uitzonderingen.

Wil je hier meer over lezen? Klik dan vooral op de link om mijn nieuwe ADHDPositief blog te lezen; Mijn ADD medicatie trip. Ik ben benieuwd wat jullie daarvan vinden!

ADHDPositief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here