Drijvende kerstmarkt in Leiden – Blogmas dag 15

0
1348

Vandaag was het weer zover, we zijn naar de drijvende kerstmarkt in Leiden geweest. Echt een aanrader!

Onderweg naar de stad merkten we al snel dat het druk was. Nu is Leiden sowieso vaak wel druk in het weekend, maar vandaag een beetje extra (qua parkeren is de Morspoort of Molen de Valk aan te raden).
Ik heb ook familie in Leiden wonen, dus ik heb even aangebeld en hallo gezegd. Omdat mijn neef nog even een eitje aan het bakken was en zijn zoontje nogal hyper, zijn we maar snel verder gegaan naar de Botermarkt.
Vandaag was er ook markt in Leiden, de gewone markt. Maar wel extra verlicht natuurlijk. Het blijft wel december.

De Kerstmarkt

Als je eenmaal de Botermarkt gevonden hebt, (kan lastig zijn als je de stad niet kent, ik noem geen namen Natas…) kom je al snel de schaatsbaan tegen.
Helaas heb ik dat dit jaar alleen van de zijlijn kunnen bekijken. Schaatsen met een dikke buik is niet iets wat hoog op mijn bucketlist staat.

Wanneer je onder de eerste brug doorloopt zie je de eerste chaletjes al staan. De meute mensen liep vandaag als een kudde schaapjes allemaal tegen de klok in, dus wij als schaapjes zijn ook meegelopen.

We liepen direct binnen bij The Personalitea, 100% een aanrader! Ik ben een enorme theeleut, dus ik heb hier gelijk 3 soorten thee meegenomen. Ze hebben veel lekkere en bijzondere smaakcombinaties. Ook hebben ze een leuke actie waarbij je kunt schatten hoeveel de thee in de karaf weegt. Deze actie is nog aan tot kerst, waarbij je een ontzettend leuk theepakket kan winnen.
Second thought, doe maar niet mee. Dan maak ik meer kans om als enige dichtbij te zitten 😉

Onderweg naar de andere kant van de markt kwamen we erg veel tentjes tegen waar je eten en drinken kon halen. Wij zijn gestopt bij de poffertjes. Naast ons was een koor kerst liedjes aan het zingen. Extra kerstvibes!
Hierna heb ik een lekkere warme choco met slagroom gedronken aan het einde van de markt en de anderen zaten aan het bier. Niet zomaar bier, maar echt Leids bier van brouwerij Pronck.

De kerstmarkt heeft niet alleen kerstdingetjes zoals versiering en foute kersttruien (denk aan teksten als: I’m sexy and I snow it), maar ook massage en bamboekussens, horloges, kleedjes en chocola.
Ook kun je een rondvaart door Leiden doen. Wanneer je de stad niet goed kent is dat zeker een aanrader!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here