The Addams Family – Blogmas dag 20

0
1164

Gisteren ben ik met een vriendin naar Addams Family de musical geweest. Hoewel je misschien zou denken dat dit geschikter is voor Halloween zit er toch een kerstgedachte in de voorstelling…

Toen ik werd gevraagd om mee te gaan naar deze musical hoefde ik niet lang na te denken. Johnny Kraaijkamp, Tony Neef en Pia Douwes (mijn heldin) bij elkaar op 1 podium? Count me in!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet al te veel gekeken heb op tv. Ik vond kijken naar series met kleur veel interessanter. Maar natuurlijk kende ik de personages en achtergrond wel.
Funfact: De woonkamer op de set van de Addams Family tv serie was knalroze omdat die kleur het mooiste uit kwam in zwart-wit. Eigenlijk helemaal niet zo somber dus.

Het verhaal

De voorstelling gaat over de oudste dochter van het gezin, Wednesday, die verliefd is op een gewone jongen, Lucas. Ze wil graag dat haar familie zich zo normaal mogelijk gedraagt wanneer Lucas met zijn ouders komt eten. Natuurlijk loopt hierbij van alles in de soep en ontstaan er bizarre situaties.

De Addams family heeft een aantal familie regels, maar of iedereen zich hieraan kan houden tijdens het bezoek van de normale mensen?

Addams family

Uiteindelijk gaat het verhaal vooral over liefde in verschillende vormen en maten. Er zit veel humor in het verhaal waardoor het een voorstelling is voor het hele gezin. Vooral Lurch zorgt voor een komisch effect omdat hij het reactievermogen van een pinda heeft.
Er zit ook emotie in de show in een aantal gevoelige nummers waarin die gekke personages ineens heel klein en kwetsbaar kunnen zijn. Bijna normale mensen met echte gevoelens.

Door dit alles bij elkaar is het bijna een cliché kerstvoorstelling, maar dan met een tikje zwarte humor en wat meer dood. Een absolute aanrader!

Ze gaan met deze voorstelling nog het hele land door, dus kijk snel voor kaartjes op of meer informatie op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here