Feestdagen voorbereiden – Blogmas dag 22

0
837

Ik heb nu een weekje vakantie en heb dus lekker de tijd om de feestdagen voor te bereiden!

Feestdagen

Voor 5 december heb ik niet veel hoeven doen, ik hoef me nog niet druk te maken over schoenen zetten en nadenken hoe alle Sinterklaasliedjes ook alweer gaan. Mijn kleintje zit voorlopig nog lekker binnen. Al denk ik dat ik me daar volgens jaar ook niet veel voor hoef te gaan doen. Dan zal het wel wat meer gaan spelen.

Mijn focus ligt op de kerstdagen (ha, had niemand door met al die kerstblogs natuurlijk) en oud en nieuw. Maar voor kerst hebben we nog een feestje en tussen oud en nieuw nog 1. December is bij ons met recht een feestmaand.
Naast kerst en oud en nieuw hebben we deze maand namelijk 4 verjaardagen, en dit jaar ook nog een housewarming. Gelukkig werd de housewarming in combinatie met een verjaardag gevierd. Dat scheelt weer!

feestdagen voorbereiden

De plannen voor alle feestdagen liggen nog niet helemaal vast. Maar dit is het globale idee:

Morgen vieren we met familie Hubby, de verjaardag van Hubby’s oma. Zij is afgelopen week 90 geworden. Dus dat vraagt natuurlijk om een dagje gezelligheid!

Kerstavond vieren we thuis met een collega van Hubby die gezellig op bezoek komt. Kerstfilmpje aan en voor jullie natuurlijk de laatste blog van de 2018 Blogmas serie online! (hoe snel is deze maand voorbij gevlogen?)

Eerste kerstdag weten we nog niet zo goed wat we gaan doen. Maar Hubby gaat sowieso zijn traditionele merengues maken. Die traditie is ongeveer 3 of 4 jaar geleden gestart. Bij het toenmalige kerstdiner hoorde dat bij het toetje.
Hubby’s oma vond ze zo ontzettend lekker dat er nu ieder jaar merengues naar oma gaan. En elk jaar een aantal extra omdat ze zo goed bevallen!
Gelukkig hebben we sinds kort een KitchenAid, dat zal een hoop spierpijn schelen. Voorheen klopten we het eiwit met de hand…

Tweede kerstdag is de drukste dag! We starten met een brunch bij mijn ouders met mijn zusje en swagger. Natuurlijk is het dan ook tijd voor cadeautjes onder de kerstboom.
Hierna gaan we naar mijn schoonouders om daar het traditionele kerstdiner te eten. Dit is met Hubby’s zus, swagger en hun kids en ook met Hubby’s oma’s en opa. Lekker eten, open haard aan en nog meer lekker eten! Ik kijk er nu al naar uit.

Net voor oud en nieuw vieren we nog de verjaardag van Hubby’s neefje die 10 wordt. Ook een ontzettende mijlpaal natuurlijk!

Tenslotte sluiten we deze drukke maand en nog drukkere laatste week af met een oud en nieuw feestje bij ons thuis. We krijgen familie en vrienden over de vloer.

Volgens Hubby’s menu komen er oa. kleine hamburgertjes en schnitzels op tafel en zetten we in de tuin de haard aan zodat we ook marshmallows kunnen maken! Ik mag de marshmallows doen. Voor de rest mag ik niet in de keuken komen.
Hubby gaat zelf glühwein maken. Dus ik ga voor mezelf en de Bobbers nog even opzoek naar een fijne alcoholvrije optie. Wanneer iemand nog een leuk idee of lekker recept heeft, let me know!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here