Bullet journal om het nieuwe jaar te starten!

0
1486

We zijn nu echt 2019 in gegaan wat voor mij betekent dat ik mijn nieuwe bullet journal lekker heb ingericht. Ik heb een paar verschillende spreads gemaakt, voor een jaar, voor deze maand en nog wat bijzondere crea varianten.

Jaar spreads

Zoals ik in mijn eerdere blog al heb geschreven zijn er een paar dingen die ik afgelopen jaar heb gebruikt. Die bevielen zo goed dat ik ze ook voor 2019 heb overgenomen.

Natuurlijk heb ik een 2019 cover gemaakt. Simpel met wat kleine versiersels. Zoals je kunt zien heb ik de quote wat slanker gemaakt ten opzichte van de quote in mijn vorige journal. Deze keer met een fineliner ipv met een stift.
Op de rechter pagina heb ik een jaar in pixels gemaakt, een raster waar je voor alle dagen van het jaar met een kleurtje kan aangeven hoe je je voelde op die dag. Ik heb in vergelijking met vorig jaar wat andere emoties gebruikt. Zo had ik bijvoorbeeld “boos” erbij staan, maar omdat ik eigenlijk nooit echt boos ben heb ik die weg gelaten voor 2019.
Op de linkerpagina heb ik met wat letter stickers ruimte overgelaten voor de ‘bijzondere dagen’. Ik weet nog niet precies hoe ik die wil gaan invullen, maar de geboorte van onze dochter komt er zeker in te staan.

Ook heb ik een travel-pagina gemaakt. Ik denk niet dat we dit jaar ver weg gaan, maar het zal vooral gaan om weekendjes weg of even een weekje in een huisje hier in Nederland.
Ik heb een blog en social tracker gemaakt, eigenlijk puur voor mezelf omdat ik nu via Google Analytics merk dat ik in vergelijking met vorig jaar meer blog lezers heb. Super leuk!
Tenslotte heb ik ook een verjaardagskalender gemaakt. In het midden de jaar cirkel, verdeelt in de 12 maanden met kleuren. Voor elke maand maak ik een klein feest tekeningetje waar ik de dag en naam van de jarige bij zet. Nu is de kalender nog een beetje leeg, dus stuur me vooral een berichtje als ik jouw verjaardag er ook tussen kan zetten!

Maand spreads

Om te beginnen heb ik voor januari een cover pagina gemaakt. Simpel met teal en wat sneeuwvlokjes. Ik hoop nog op een echte winter 😉 Om het nog wat ijziger te maken heb ik een paar zilver/holo stickers toegevoegd.
De gewoonte tracker van januari had ik al gemaakt in een andere journal, dus die heb ik gewoon uitgeknipt en erin geplakt. Ik had niet veel zin om weer een raster te tekenen.

Wat ik dit jaar nieuw heb gemaakt is een sleep tracker. Dit jaar zal regelmatig slapen vast een onmogelijke opgave worden, maar daarom is het denk ik des te belangrijker dat ik wel goed ga bij houden hoeveel ik slaap. Zoals je kunt zien ben ik nu ook al wat vaker wakker ’s nachts. Maar slaapdronken mijn slaap noteren zorgt wel voor wat foutjes (zie de zwarte lijntjes op dag 2 en dag 5).
Tenslotte heb ik nog een blog overzichtje gemaakt. Hierin staat wat ik moet doen om mijn blog voor te bereiden en klaar te zetten.

Bijzondere spreads

Om mijn jaar in pixels voor te bereiden heb ik een emotie cirkel gemaakt. Ik heb de 4 basis emoties in de cirkel gezet en de nuances die erbij horen opgeschreven.
Ook heb ik een Wie is de Mol? spread gemaakt. Natuurlijk gebruik ik ook de app, maar ik vond het leuk om hiervoor ook even een schema te tekenen. Het logo was wel even werk, maar ik ben er heel blij mee!

Tijdens en na-zwangerschap bucketlist

Natuurlijk heb ik in mijn bullet journal extra aandacht voor de zwangerschap dit jaar. Ik heb een spread gemaakt waarbij ik een verdeling heb gemaakt tussen wat ik nog wil doen tijdens de zwangerschap en welke dingen ik naar uit kijk voor na de zwangerschap. Zo heb ik bijvoorbeeld een apart blokje voor alles wat ik straks wil gaan eten.
Deze lijsten ga ik nog wel aanvullen, maar alle tips zijn welkom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here