ADD en … Meditatie

1
891

Wat een maand! Ik ben aan alle kanten tegen grenzen aangelopen waarvan ik hoopte dat ik ze niet zou hebben. Met een oververmoeid lijf en een overvol hoofd besloot ik meditatie een kans te geven.

meditatie

Ik begin steeds meer te merken dat die groter groeiende buik een effect heeft op mijn conditie en hoe (veel) ik beweeg. Wanneer ik iets vergeet (en dat is vaak) moet ik even bijkomen wanneer ik snel de trap op en af loop.

“Sorry, ik heb last van een zwangerschapshoofd”

Een uitspraak die ik vaker en vaker doe. Ik heb last van een zwangerschapshoofd. Focus houden is al iets wat me veel energie kan kosten. Maar met de kleine meid in mijn buik heb ik nu niet 1, maar 2 paar hersens in mijn lijf en ik heb me nog nooit dommer gevoelt.

Op werk beginnen de dagelijkse bezigheden ook wat langzamer te gaan. Ik vind het erg vervelend als ik fouten maak en daarom neem ik extra de tijd om iets nog een keer door te kijken waardoor ik nu iets meer tijd kwijt ben aan een taak.

Afgelopen weken (en komende week ook) zijn we op werk niet met een volledig team ivm vakanties. Natuurlijk moeten we dit met zijn allen opvangen, maar tegelijkertijd besef ik me ook dat ik op mezelf moet letten en eigenlijk eerder een stapje terug moet doen terwijl de rest van mijn collega’s juist een stap extra doen.

Maarja, bedenken en doen, daar zit nog een stapje tussen… Daardoor heb ik niet goed genoeg naar mezelf geluisterd en heb ik begin deze week lichte migraine aanvallen gehad. Gelukkig geen heftige hoofdpijn, maar ik ging vlekken zien wanneer ik te lang naar een scherm keek. Niet handig wanneer ik mails moest beantwoorden.

Daarbij komt dat ik sinds begin deze maand lichter slaap en dus ook vaak wakker lig ’s nachts. Ik kan dus ook niet meer heel goed uitrusten en ben in de ochtend nog/alweer moe.

Dus: Meditatie

Ik heb een app die ik graag gebruik als achtergrondruis waarbij ik kan ontspannen; Relax Melodies. Je kunt verschillende melodieën aanklikken en samenvoegen, maar je kunt ook kiezen voor een geleide meditatie, vb de 15 minute body scan: relaxing into sleep.

Diepe zucht.
Oke, even een moment voor mezelf.
Dat druppelende water geluidje zorgt ervoor dat ik moet plassen.
Uit bed, wc, in bed.
Opnieuw.

Diepe zucht.
Beter.

Lig ik zo goed?
Schuif schuif.
Ja.
Oh wacht, druppelende water geluidje uit zetten.
Misschien een knetterend vuur als geluidje?
Ja.
Beter.
Ogen dicht.
Ready, set, go… Meditatie!

Hoorde ik nou iets op de gang?
De poes.
Heeft ze al eten gehad?
Dat doet Hubby zo vast wel.
Even focussen op mezelf.

Wat zei ze nou?
Aandacht naar mijn tenen?
Wiebel wiebel.
Hallo tenen.
Hoofd, schouders, knie en teen…
Nee, hou op.
Ontspan.
Hoofd leeg.

Heeft er iemand ooit wel eens echt een leeg hoofd?
Hubby zegt altijd dat hij een knop om kan zetten en zo kan slapen.
Lijkt me heerlijk.
Focussen op je ademhaling.
Oh ja.
Buik ademhaling.
In ademen door je neus en uit door je…

Mijn neus zit verstopt.
Hoe lang ben ik nou al verkouden?
Maand of 4 misschien al wel.
Diepe zucht.

Aandacht naar je schouders?
Ik heb een stukje gemist geloof ik.

Ligt mijn hoofd eigenlijk wel recht?
Volgens mij lig ik een beetje schuin…

De herdertjes lagen bij nahahaaachte…
Huh? Wtf hoofd?

Buik ademhaling.
Focus op je armen.
Die liggen best wel ontspannen.
Ja.
Mijn hoofd voelt wat duffer.
Betekent dit dat het werkt?
CHILL!
Sst! Zachtjes denken!
Ontspan en hoofd leeg.

*schop schop*
Ja ook hallo Plus1.
Doe jij ook even ontspannen.
*schop*
Nee geen karate.
Zucht.

Oh volgens mij is ze gestopt met praten op de app.
Wat moest ik doen?
Indenken dat ik in het gras lig?
Happy place.
Ontspannen.
Zomerbriesje indenken.
Buik ademhaling.

De deur wordt open gedaan en Hubby ploft op bed.
Hallo? Ik was hier aan het ontspannen ja?
Nouja… Morgen misschien beter…

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here