Eerste mama blog!

1
4563

De laatste blog die ik postte over de zwangerschap was begin februari, inmiddels heb ik een grote en belangrijke update… 

Op 20 maart is onze prachtige dochter Emma geboren!

Zwangerschap

Al met al ben ik vrij gemakkelijk door de zwangerschap heen gefietst. Veel ongemakken die anderen hebben, hoefde ik me niet mee bezig te houden. Ik had ze gewoon niet. Maar natuurlijk waren er wel wat dingetjes.

In het eerste trimester was ik misselijk. De ochtendmisselijkheid was niet op mij van toepassing, want ik had vooral in de avond last.
De rest van de zwangerschap merkte ik steeds meer dat mijn energielevel omlaag ging. Hoe groter mijn buik werd, hoe meer ik ging waggelen.

Bevalling

Rond een uur of twee ’s nachts werd ik wakker; oefenweeën! Ik begon braaf met de ademhalingsoefeningen van de yoga. Maar de weeën gingen niet weg en Hubby die aan het timen was zei ineens: Ik ga de verloskundige bellen.

Ik vond dat echt heel erg onnodig. Dit waren echt pas oefenweeën, ik kon alles zo goed weg puffen en keek erg uit naar het moment dat ik straks weer kon slapen.

Hubby was (net als ik) eigenwijs en besloot voor de zekerheid toch de verloskundige te bellen. Toen zij er was en me rustig zag liggen verwachtte ze ook dat het wel zou weg trekken. Maar na een check vertelde ze me dat het wel echt was begonnen, onze dochter was onderweg!

Geboorte

Om 12:17 werd Emma op mijn buik gelegd, ik was uitgeput, intens blij en een emotioneel wrak. Vrij snel hebben we de (nieuwe) tantes, opa’s en oma’s op de hoogte gebracht. Bij elk telefoongesprek kwamen de tranen weer (aan beide kanten van de lijn). Maar pas toen we even met zijn drietjes in de kamer waren landde het pas echt.

Ik ben moeder.
Hubby is vader.
Onze dochter is geboren.

eerste mama

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here