Zorgen voor jezelf op zondag.

0
2639


De afgelopen weken heb ik tijdens mijn zwangerschapsverlof veel dagen gehad waarop ik extra tijd aan mezelf wilde besteden. Nu Emma geboren is kan dat niet meer op dezelfde manier. Toch heb ik een manier gevonden om de week te eindigen en te genieten van de laatste dag van de week.

Langzaam opstarten

Echt langzaam wakker worden is er niet meer bij, ook niet op zondag. Wanneer Emma wakker wordt, is het tijd om haar te voeden. Hierna neem ik wel nog even de tijd om langzaamaan mijn hoofd op te starten. Ik ga nog even in bed liggen en zet een playlist aan op Spotify (Wake Up and Smell the Coffee is erg fijn!). Zo kan ik nog even met Emma knuffelen en samen met haar genieten van de muziek.

Hierna, wanneer Hubby Emma meeneemt voor een schone luier (thx honey!), kijk ik op mijn telefoon naar de weersverwachting. Tijdens het douchen denk ik na over wat ik zal aantrekken en dan naar beneden voor een ontbijtje.

Week bekijken

Zoals sommigen van jullie misschien weten gebruik ik een planner om mijn chaos hoofd een beetje in het gareel te houden.

Op zondag kijk ik in mijn telefoon naar de afspraken die Hubby en ik in de gedeelde Google agenda hebben staan. Wanneer ik ze opschrijf in mijn planner lukt het me ook beter om te onthouden wat er wanneer gaat gebeuren. 

Zo kan ik ook van te voren bedenken welke dingen ik nog wil doen. Deze to-do’s schrijf ik in de planner op de juiste dagen of aan de zijkant wanneer ik mezelf hier de hele week de tijd voor geef.

Schoonmaken en opruimen

Ik vind het heerlijk om de week af te sluiten door gewoon weer even het huis op orde te maken.

Wanneer ik aan het opruimen ben, ruimt mijn hoofd ook als vanzelf op. Tuurlijk, een opgeruimd huis en een klein kindje is iets ingewikkelder. Maar ik blijf het gewoon proberen, al is het alleen maar om even in huis te rommelen.

Ook zet ik alvast mijn spullen klaar die ik de dag daarna moet meenemen. Voorheen was het mijn tas voor werk, maar tegenwoordig check ik ook vaak of de luiertas nog aangevuld moet worden. Tsja, prioriteiten!

Bouw de dag af

Natuurlijk lig ik als gloednieuwe ouder vroeg op bed. Maar dat ik fysiek moe ben, betekent nog niet dat mijn ADD hoofd klaar is om te gaan slapen. Daarom probeer ik steeds eerder mijn telefoon weg te leggen op mijn nachtkastje en gebruik ik hem alleen nog om te mediteren of om een podcast te luisteren tot ik slaperig word.

Lezen doe ik soms ook, maar mijn valkuil is dat ik te lang in een boek blijf hangen en uiteindelijk toch pas om 11uur ’s avonds mijn ereader wegleg. 

Wat zijn jullie plannen deze zondag? Behalve genieten van dit prachtige weer?

Fijne zondag.

p.s. Sinds gisteren ben ik bezig met een sport challenge voor deze maand. Later volgt een update om jullie te laten weten of het voor mij überhaupt wel te doen is om het sporten te combineren met moeder zijn, werken en een sociaal leven houden. Wish me luck!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here