Emma’s eerste verjaardag!

0
699

Jeetje jongens Emma’s eerste verjaardag… Mijn kleine meisje is officieel geen baby meer maar een dreumes. Afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Niet normaal. Nouja, wel normaal. Tenminste, er is geen ouder die ik heb gesproken die zei: “Ze groeien zo langzaam op.”

Deze avond was Emma erg moe. Een lange dag die voor haar veel verassingen had, terwijl het voor ons als ouders 100% anders was dan hoe we haar eerste verjaardag hadden willen doorbrengen.
In elk geval, hoog tijd voor een: buik naar baby tot dreumes terugblik en update!

Buik tot baby

Vanochtend vroeg toen ik wakker werd dacht ik gelijk: 
“Een jaar geleden had ik nu weeën.”
Ik weet nog goed dat toen de weeën begonnen dat ik dacht: “Nee joh. Dit zijn die oefenweeën waar iedereen het over heeft. Even mijn ademhalingsoefeningen doornemen en zo weer slapen.” Nou niet dus…
Als ik nu terug kijk op de bevalling ben ik enorm trots. Een enorme inspanning, hoewel mijn bevalling nog redelijk snel is verlopen voor een eerste keer (totaal 10 uur). Tijdens de laatste momenten was ik vooral erg bezig met ademen, kracht zetten en samen met ons meisje dit doen. Samen met haar werken om dit voor elkaar te krijgen.

Met hulp door de steun van Hubby, de fijne verloskundige, de artsen en mijn bizar sterke lijf lag ze ineens op mijn buik.
Uit mijn dikke buik waaruit ik vaak een por van haar had gekregen en in mijn armen.

Flashback naar mijn eerste mama blog met deze foto!

Baby naar dreumes

Ik kan lastig in weinig woorden vertellen hoe trots ik ben op ons meisje. Binnen een jaar is ze van kleine frummel opgegroeid naar een pittige dame die absoluut niet bang is om te laten weten wat ze wel of niet graag wil. Zoals mijn vader zegt; “Ze is niet bang om haar teleurstelling te uiten.”

Dat komt niet alleen dagelijks terug in haar ongenoegen uiten wanneer de fles te snel op is, maar ook wanneer ze iets wil leren. Ze wil graag sneller als wat ze eigenlijk kan en is dan ook pittig gefrustreerd.
(Komt me niet bekend voor van mezelf natuurlijk)
Zoals de periode dat ze naar haar buik kon rollen maar nog niet terug, toen ze (buikliggend) zichzelf omhoog kon duwen maar nog niet vooruit kon komen.

Inmiddels is deze krachtpatser alweer bezig met zelfstandig willen staan. Ze geniet van buiten zijn en kijken naar iedereen die voorbij komt. Iedereen wordt aandachtig bestudeert en alles moet onderzocht worden. Bellenblazen is hilarisch en als het even kan hangt ze tijdens het stoeien graag ondersteboven. They grow up so fast…

Emma’s eerste verjaardag!

Na maanden plannen was het dan eindelijk zover. Nee grapje, zo dramatisch was het niet. Maar natuurlijk was Emma’s verjaardag wel iets waar Hubby en ik naar uit hadden gekeken. Emma zelf krijgt er nog niet echt veel van mee. Met de situatie zoals die nu is, is dat misschien maar beter ook.

Ondanks dat de familie en vrienden niet langs konden komen vanwege de ANDERHALVEMETERAFSTAND hebben we een erg leuke dag gehad.
Emma was enorm onder de indruk van de slingers in de huiskamer. Ondanks dat ze in eerste instantie het inpakpapier interessanter vond dan de rest van het cadeau kroop ze in de ballenbak voordat we die helemaal hadden opgezet.

Na het ontbijt ging ik achter de laptop voor een online les waarbij mijn lieve klasgenootjes nog even zongen voor Emma.
Gedurende de dag kwamen er niet alleen brieven binnen maar ook pakketjes. Mijn schoonouders kwamen zelfs nog even als pakketbezorgers hun cadeautjes brengen aan Emma. Ondertussen reed mijn schoonzusje naar de bollenstreek om gebakjes te brengen (ANDERHALVEMETERAFSTAND) bij Hubby’s opa en oma zodat zij vandaag ook in hun eigen huis Emma’s verjaardag konden vieren.
Vlak na onze lunch kwamen onze buren de tuin in om (met ANDERHALVEMETERAFSTAND) te zingen voor Emma. Echt ontzettend lief!

Zowel Hubby als ik hebben veel berichtjes en belletjes gehad en ook veel gefacetimed met familie. Emma heeft een fantastische dag gehad en ondanks dat ik me deze dag heel anders had voorgesteld vind ik hem zeker geslaagd. Ook ben ik heel erg blij met de positieve en lieve mensen die ik mijn familie en vrienden mag noemen. <3
Dat echte feestje (zonder ANDERHALVEMETERAFSTAND) gaan we echt nog wel een keer inhalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here