Sinterklaas vieren – Blogmas dag 4 en 5

0
415

Oh wat ben ik blij dat ik niet te streng ben voor mezelf. Op 1 dag nummer 4 en nummer 5 uploaden? Waarom niet, ik maak de regels! #danootjepower
Nee, op zich is het wel jammer, maar aan de andere kant, werken en samen Sinterklaas vieren met mijn familie (voor zover dat kan) is belangrijker dan een paar verhaaltjes het interwebs opslingeren.
Nog steeds vind ik het fijn om te bloggen, anders zou ik nooit beginnen aan zoiets als Blogmas.

Sinterklaas voorbereiding

Ik heb van een lieve vriendin een speculaasmix en een old skool speculaasplankje gekregen. Daarmee ben ik aan de slag gegaan om speculaas te maken voor pakjesavond. Dit speculaasmixje is bijna ready to go. Je moet alleen maar melk en wat boter toevoegen, mixen en klaar. Alvast een tip:

Speculaasdeeg moet een nachtje in de koelkast liggen.

Kom daar niet pas achter als je bezig bent met maken. Dat zou dom zijn… (kuch)

Ik heb een variatie aan vormen gemaakt, speculaasplank en uitsteekvormpjes. Ook heb ik wat brokjes deeg gebakken om te kijken of ik speculaas brokken kon maken zonder gebakken speculaas te hoeven breken. Gewoon voor de check. De speculaasbrokjes waren op voordat alles goed was afgekoeld… Dat zegt wel genoeg toch?

Pakjesochtend en pakjesavond

Gelukkig had ik op werk al een piet gezien! Dus dat was een vinkje voor mijn december to-do-list. Emma heeft nog niet echt veel meegekregen van het grote feest. Wel vind ze het zingen erg gezellig.

‘s Ochtends vroeg kwam mijn moeder langs, want Sinterklaas had per ongeluk een cadeautje voor Emma daar afgeleverd. Oh oh wat gek. Gelukkig kon ze het cadeautje naar ons komen brengen. De puzzel die erin zat vond Emma erg leuk, al moet ze misschien nog iets ouder zijn om te kunnen leren welk puzzelstuk bij welk diertje hoort. De dierengeluiden maakte ze al wel goed! “Rawr” bij de leeuw… En papa en mama moeten nog even uitzoeken welk geluid de penguin maakt. Voorlopig is het in elk geval een “kukeleku”.

In de middag kwamen mijn schoonouders langs. Gelukkig maar, want toen ze er waren kwam Sinterklaas nog een keer langs! Helaas hebben we ook deze keer geen Sint of Pieten kunnen ontdekken. Maar er waren wel kruidnootjes en cadeautjes!

Emma genoot van de gezelligheid en elk half uur mocht ze een cadeautje uitpakken wat door een van ons uit de gang werd gehaald. Dit zorgde er voor dat ze de tijd had om alles wat ze kreeg goed te bekijken en dat ze ook niet teveel overprikkeld werd.

Uiteindelijk heeft ze in de avond niet zoveel gegeten omdat haar buik vol kruidnootjes zat. Maar dat was prima. Wij hadden het gezellig en Emma heeft een fantastische dag gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here