Aftellen naar kerst – Blogmas dag 6

2
356

Heh, aftellen naar kerst? Waren we daar al niet langer mee bezig? Ja. Maar, nu Sinterklaas weer naar Spanje is, is het echt bijna zover! Ook al is het officieel nog herfst, we gaan nu echt naar de winterdagen!

Winterdag

Vandaag hebben we er een echte decemberdag van gemaakt. Een echte coronaproof winterdag. De dag begon natuurlijk met het aandoen van de kerstboom. “Hey Google, zet de kerstboom aan.” … “Ok Google, zet kerstboom aan.” … “HEY GOOGLE, ZET DE KERSTBOOM AAN!” Oh ja, we hadden de microfoon uitgezet gisteravond omdat Google zich teveel met onze gesprekken bemoeide.

Emma is heerlijk naar buiten geweest met Dirk waardoor ik me kon richten op Blogmas. Toen ze thuis kwamen was Emma nog niet klaar om naar binnen te gaan en Dirk was een beetje chaggo. De speeltuin was te nat en te koud. En dat is lastig uitleggen aan een eigenwijze dreumes.

Waar de kleine wel gelukkig van werd was om samen met mij lekker te tekenen. Waar ik super blij mee ben is dat Emma heel vaak uit zichzelf de dop op de stift (of markers) doet. Daar wordt de perfectionist in mij helemaal happy van.

Emma werd helemaal happy van haar eerste slokje chocomelk. Eerst een beetje in haar eigen beker. Maar daarna moest mijn glas toch ook echt door Emma worden vastgehouden en kreeg ik hem met moeite terug als ik een slok wilde nemen.

Kerstversiering

Sinterklaas terug naar Spanje = Extra kerstversiering het huis in. We waren al begonnen natuurlijk, maar nu hebben we het nog een beetje feestelijker gemaakt. Bij de donkerste periode van het jaar horen nou eenmaal lichtjes binnen in huis en buiten in de tuin.

De gekleurde lichtjes in de kerstboom zijn nieuw, wat betekent dat we sowieso nog een enorme bende aan lampjes over hebben. Volgens mij hadden we vorig jaar ook al extra lampjes erbij gekocht.

We hebben nu ook lampjes opgehangen bij het raam, op de trap (al wil Dirk die graag nog wat anders positioneren) en buiten tegen de schuur aan.
Ik vermoed dat er de komende dagen nog wat meer lampjes tevoorschijn komen en dat de stroomrekening misschien ietsje duurder gaat zijn dan verwacht…

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here