Fijne kerstboom allemaal! – Blogmas 13 t/m 24

0
540

Wauw, je focust je even op je leven buiten je blog en het is ineens Kerstavond!

Terwijl ik dit typ ligt Emma al lekker te slapen. Nouja, ze draaide een beetje heen en weer in haar bedje net. Op de monitor zag ik haar konijn in de hoek van haar bed liggen. Omdat ze zo aan het woelen was, vroeg ik aan Dirk of hij haar konijn wilde geven.
Toen hij naar kamer liep, zag ik op de monitor dat Emma weer omrolde, zich uitrekte en haar knuffel pakte. Inmiddels is Dirk haar kamer ingegaan en zie ik op de monitor vanaf de zijkant een arm die in de bovenhoek van het bedje voelt naar het konijn.
Gelukkig gaan de zoekbewegingen netjes om Emma heen en heeft ze niet door dat haar vader naast haar staat. Ze zucht diep en Dirk gaat zo snel en geluidloos als hij kan de kamer uit. Terwijl hij onze kamerdeur open doet kijkt hij me aan met een hoofd van “pfiew, dat ging maar net goed” gemixt met “waarom de f stuur je me voor niks naar Emma?!”
Weer een memorabel ouderschapsmomentje…

What I’ve been up to

Sinds de laatste blog heb ik lekker in het moment geleefd. Dat klinkt misschien voor sommigen van jullie niet zo bijzonder. Maar voor mij, overdenker en over-planner, lukt dat vaak niet.
Ik bedenk vaak hoe ik iets graag wil hebben en maak planningen. Bijvooebeeld ‘s avonds bedenk ik wat ik de dag daarna aantrek en wat ik wil gaan doen op die dag. Daarna ga ik nadenken over hoe deze dag eigenlijk was en wat ik heb gedaan. Als ik dan kijk naar Dirk, dan zit hij in zijn nothing box (Wie kent dat filmpje? Geniaal!)
Maar de laatste paar weken wil ik dat steeds minder doen. Ik kijk veel naar Emma en zie dan hoe zij vol overal in gaat en in het moment springt. Dat wil ik ook weer meer gaan doen. Dus, wat heb ik dan gedaan?

Samen met Emma heb ik bijvoorbeeld koekjes gebakken. Die hebben we ingepakt en weggebracht met een kerstkaartje erbij. Een leuk klein cadeautje voor mijn oude buren die ik al een tijdje niet heb gesproken. Mijn ouders hebben deze doorgegeven aan hen, want toen ik er was, was het nog geen half 9 in de ochtend. Niet echt de tijd om aan te bellen.
Emma en ik hebben ook enorm genoten van warme choco drinken samen en op de momenten dat het niet regende zijn we nog lekker naar buiten geweest met zijn drietjes.

Emma’s eerste keer warme choco was trouwens ook een memorabel ouderschapsmomentje. Een leermoment voor mezelf. Want haar chocomel was al op. “Wil Emma nog een slokje van die van mama?” … En ik kreeg mijn beker niet meer terug.

In de afgelopen dagen zitten we weer gezellig met zijn allen in een lockdown. Ik merk wel dat deze heftiger is voor me dan de vorige. Ik denk omdat ik er gewoon extra van baal dat het nu gebeurt, terwijl ik (net als vele anderen) natuurlijk enorm uitkijk naar die dagen waar het draait om samen zijn. Dat gaat dus gewoon niet. Tenminste, niet op de manier zoals we hadden bedacht. Daarover later meer 🙂

Kerstavond

Het is gewoon al bijna kerst. Eigenlijk begint kerst natuurlijk al een beetje op kerstavond. Vanwege Corona had mijn schoonzus cadeautjes meegegeven aan mijn schoonouders, die vervolgens de “door de kerstman verkeerd geleverde pakketjes” bij ons kwamen brengen.
Omdat Dirk en ik ook wel weten dat Emma de komende dagen flink verwend gaat worden door degenen die we wel kunnen zien, hebben we besloten om vanmiddag al te beginnen met een aantal cadeautjes.

Emma vond alles heel leuk en had het eerste cadeaupapier al losgescheurd voordat wij alles onder de kerstboom hadden gelegd. Dus dat was een groot feest!
De kerstavondtraditie van Dirk (en nu dus ook van mij) is dat er op Kerstavond brood wordt gegeten ‘s avonds. Dus terwijl ik en Emma aan het spelen waren met het nieuwe speelgoed, dekte Dirk de tafel in kerststijl.

Hierna ben ik heerlijk in bad geweest! Want toen Emma haar cadeautjes mocht openen, mocht ik ook mijn naar Lush-ruikende pakketje openen. Wat zat er in vraag je je af? Inderdaad, een enorme verzameling bathbombs! (Badbommen klinkt te raar)

Plannen voor de rest van 2020

De 2020 kerstdagen gaan we doorbrengen met familie, maar uitgespreid over een aantal verschillende dagen zodat we veilig toch iedereen kunnen zien.
We vieren 2e kerstdag bij ons, waar we een winterbbq gaan doen. De partytenten en heaters staan al klaar. De koelkast ligt vol met vlees en ook hier en daar wat groente. Omdat we het buiten gaan vieren moet ik toch nog even wat aanpassingen doen aan de kerstversiering. Buiten is het anders toch nog wel een beetje donker.

Oud en nieuw vieren we gewoon thuis en komt een goede vriend langs. Ik heb wel een confettikanon, dus we kunnen sowieso met een knal het nieuwe jaar in. Het nieuwe jaar… Daar zijn we volgens mij allemaal aan toe.

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en geef jullie allemaal een virtuele (dus corona-proof) knuffel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here