Bullet journal 2021 – Doei 2020!

0
688

Emma ligt op bed, Dirk is aan het gamen met Martijn en ik heb even een momentje om te pronken met mijn nieuwe creaties.

Ik merk dat ik de afgelopen tijd weer een overvol hoofd heb gehad. Ik weet van mezelf dat ik mijn hoofd leeg kan schrijven en zo meer rust kan creëren. Nog leuker vind ik het als ik het schrijven kan combineren met iets creatiefs en laat een bullet journal nou iets zijn waarmee ik ook nog kan plannen. Ideaal dus!

Bullet journal uitzoeken

Ik heb eerder een beetje gejournald, gejournalt, gejournaled? Maar merkte toen dat de notebook die ik had snel doordrukte. Als ik met potlood werkte ging het prima, maar fineliners zag je er al doorheen en zeker de dikkere stiften. Dus na een beetje research gedaan te hebben kwam ik uit bij Archer and Olive. Mooie planners met dik papier waar je zelfs met verf in moet kunnen werken. Ook is deze beschikbaar in B5 formaat, meer ruimte om lekker in te kunnen werken. Ik heb er eentje uitgekozen met een maantje op een cover. IT’S SO CUTE!

Set-up voor 2021

Ik ben begonnen met een maan op de coverpagina van dit jaar. Geïnspireerd door de cover ben ik aan de slag gegaan, eerst met potlood en daarna met een zwarte fineliner eroverheen. Een paar kleine uitschieters heb ik weggewerkt met een witte gelpen (ideaal deze dingen!).

Toen ben ik aan de slag gegaan met de rest van de set-up. Een tabel voor mijn stemmingen in heel 2021, zodat ik na afloop kan zien hoe dit jaar was voor mij. Op de pagina daarnaast heb ik een overzicht gemaakt voor mijn doelen en focuspunten zodat ik per maand een doel kan stellen. Altijd fijn voor mijn ADD hoofd.
Om de maan nog een keer terug te laten komen in mijn journal heb ik op 2 pagina’s een spread gemaakt met de fases van de maan. Ik heb er ook een mooie quote bijgeschreven;

The moon is a reminder that no matter what phase I’m in, I’m still whole.

Ook heb ik een tracker gemaakt voor sharkweek. Als je niet weet waar die voor is; good for you. Als je weet waar die voor is, dan weet je wanneer je me chocola moet brengen. Omdat ik via die tracker weet wanneer ik extra lief moet zijn voor mezelf heb ik op de pagina ernaast maar een self-care bingokaart gemaakt. Als ik het dan even niet zie zitten of een extra momentje voor mezelf kan gebruiken dan kan ik wat inspiratie opdoen.

Hierna heb ik nog een overzichtspagina gemaakt behalve mijn emoties ook mijn lijf te kunnen tracken. Ik wil niet perse aankomen of afvallen, maar 1 van de dingen waarop ik ga focussen is wel dat ik genoeg beweeg. De quote die ik naast die pagina heb gemaakt spreekt wel voor zich. Tenslotte heb ik nog een aantal kolommen gemaakt om de verjaardagen op te schrijven.

Wel mis ik nog wat kleur op de spreads. Maar ik kan niet beslissen voor welk deel van de regenboog ik ga. Mocht je suggesties hebben voor welke kleuren ik kan gebruiken om 2021 in te luiden, let me know!

De hele quote op de gewicht/lichaam tracker pagina is; Goal weight – Sexy as Fuck

Januari spread

Voor de eerste maand van 2021 heb ik gekozen voor een basic overzichtspagina. Ik heb een kleine kalender gemaakt en ben met mijn verfkwast aan de slag gegaan. Ik wilde een berglandschap maken en besloot gaande weg om er een huisje te maken. Een plekje om tot rust te komen. Ik ben ontzettend blij met het resultaat!

Ik heb ook (heel spannend) de schaar in mijn journal gezet. Met een hoger doel voor ogen heb ik Dutch doors gemaakt. Een deel van de pagina heb ik eraf geknipt. Zo heb ik deze maand de volledige weken in een overzicht, maar hou ik ook mijn maanddoelen en to-do’s in het overzicht. Die blijf ik namelijk elke week zien doordat ik de onderste helft van de pagina’s heb weggeknipt. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat werken voor mij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here